Markovic: Abdicirat cu 15. srpnja!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Paljba sa svih strana. Vlatka Markovica, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, dosad neukrotivu "zvijer", stjerali su u kut. Sapunaju mu dasku i bliski suradnici, nakon 14 godina vladavine dani su mu odbrojani. Pitanje je samo vremena i nacina.

- Ne osjecam nikakav pritisak. Savršeno sam miran, ne uzbudujem se zbog prepucavanja oko mog nasljednika. Abdicirat cu 15. srpnja! Želim da me oslobode obveze s posljednjim danom Europskog prvenstva, na kojem cemo napraviti velike stvari - govori Markovic.

Je li vas Zdravko Mamic, covjek vašeg povjerenja, izdao ili prodao ministru Željku Jovanovicu koji je prije ustolicenja krenuo u obracun s HNS-om, pucajuci u vas teškim rijecima?

- Sa Zdravkom sam bio i ostao prijatelj. Sve druge price su proizvod mašte iz mnogobrojnih laboratorija insinuacija i laži. Zahvalna "sirovina" za novinske tekstove. Svatko puše u svoj rog, vodi svoju politiku sitnih interesa.

Je li ministar Jovanovic svojim "presingom" utjecao na vašu odluku?

- Nije. Niti ga znam, niti mislim da je nekakva licnost da bih trebao s njim sjediti i nešto pametno nauciti. Nogomet i sport su moj život, koliko sam shvatio, on je uljez u tom svijetu radosti i veselja.

Davor Šuker nastavlja tamo gdje cete vi stati 15. srpnja, kako ste najavljivali?

- Šuker je pravo rješenje. Dobro ce se snaci u novoj ulozi. Bio je sjajan nogometaš, rasni strijelac. U najzabacenijoj zemlji na kugli zemaljskoj, pri spomenu Hrvatske, odgovorit ce - Šuker. Mi bivši nogometaši imamo otvorena vrata u FIFA-i i UEFA-i, Šuker prije ustolicenja u HNS-u, ima status - predsjednika!

Ali su vam rekli da ce Igor Štimac biti novi izbornik reprezentacije, Bilicev nasljednik ?

- Ha, ha, ha... O glupostima ne želim razgovarati.

Ali netko mora preuzeti strucno kormilo?

- Mislim da Bilic ne odlazi.

Najavio je jasno i glasno?

- Hrvatski nogometni savez, poslije mog odlaska, napravio bi veliku grešku da dozvoli odlazak velikog trenera, covjeka i bivšeg nogometaša. Da ostajem, odnosno da hocu još nastaviti voditi HNS, sigurno bih zadržao Bilica. Na Šukeru i njegovim suradnicima je da to odrade. Samo je jedan Bilic. (O. RIVETTI/Novi list)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZADNJU


Podijeli: Facebook Twiter