Marko Zlatić predsjednik medulinskog vijeća

Medulinski vijećnici s načelnikom i donačelnikom (A. KANCELAR)
Medulinski vijećnici s načelnikom i donačelnikom (A. KANCELAR)

Marko Zlatić s liste IDS-a novi je stari predsjednik medulinskog Općinskog vijeća, a potpredsjednici su Divna Radolović Rosanda (NL Gorana Buića) i Emil Jukopila (nositelj nezavisne liste). Vodstvo vijeća izabrano je na konstituirajućoj sjednici u srijedu, i to jednoglasno.

Sjednicu je vodio Ivan Alerić iz županijskog Ureda državne uprave, a potom Divna Radolović Rosanda kao prva na listi s najviše osvojenih mandata. Izabrana je mandatna komisija u sastavu kojom je predsjedala Divna Radolović Rosanda, a članovi su bili Simeone Ukotić i Viktor Peruško. U Odbor za izbor i imenovanje su izabrani Divna Radolović Rosanda kao predsjednica, te članovi Klaudio Privrat i Marko Zlatić.

Svi vijećnici, njih 15, prisegnuli su da će vijećničku dužnost obavljati časno. Sljedeće četiri godine u vijećničkim klupama sjedit će: Divna Radolović Rosanda (NL Gorana Buića), Klaudio Privrat (NL Gorana Buića), Verica Vidmar (NL Gorana Buića), Dražen Mišković (NL Gorana Buića), Mirna Leverić (NL Gorana Buića), Claudio Zuccon (NL Gorana Buića) Matija Medica (NL Gorana Buića), Emil Jukopila (nositelj liste), Alen Bernobić (NL Emila Jukopile), Davor Zoričić (NL Emila Jukopile), Milovan Jovan (NL Emila Jukopile), Simeone Ukotić (IDS), Marko Zlatić (IDS), Serđo Lorencin (SDP), Viktor Peruško (HSU).

Iako su u vijeću trebali biti Edvino Štifanić ( IDS) i Neven Iveša (NL Emila Jukopile), Štifanić je podnio ostavku na mjesto vijećnika i njegovo mjesto je zauzeo Marko Zlatić, dok je Iveša stavio mandat u mirovanje zbog obavljanja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Kamenjaka, a na njegovo mjesto je ušao Alen Bernobić.

- Danas slavimo i Dan općine. Prije 20 godina održana je prva konstituirajuća sjednica medulinskog Općinskog vijeća. Mi sada imamo veliku obvezu s obzirom na rast i razvoj Općine koja je postala najturističkija u državi. Pozivam vas da zajedničkim snagama upregnemo vesla ovog 15-erca i dalje razvijamo Općinu, rekao je načelnik Goran Buić. (Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter