Marko Starčić štampao majice s natpisom "HDZ lopovi, lopine!"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaestogodišnji Porečan Marko Starčić, inače član porečkog Živog zida nije se primirio. Nakon što je prošlog četvrtka ispred porečke Gradske vijećnice dok je premijer Andrej Plenković sastavši se s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem davao izjave novinarima, te tada izvikivao "HDZ lopovi, lopine", a za što je isti dan prekršajno i prijavljen, ponovno kreče u "bitku" koja možda neće završiti dobro. Nakon tog događaja kojega su prenijele sve medijske kuće, pa tako i Glas Istre, najavio je da će odštampati majice s identičnom izvikanom parolom, a tijekom današnjeg dana obećano je i učinio.

Starčića smo zamijetili na samoj porečkoj rivi, točnije odmah nasuprot Gradske palače gdje trenutno radi na jednome improviziranome štandu brodskog taksista. Obučenog u crnu majicu već smo izdaleka moglo zamijetiti i dobro pročitati izvikanu mu parolu, s tom razlikom da su "lopine" na njoj dodatno naglašene i uokvirene u bijelo. Na upit čemu sada to i ne boji li se možda dodatnih posljedica, odnosno nove prekršajne prijave, Starčić nam samo odmahnuo rukom. Pojasnio da to sada namjerno čini jer je vidio da mu mnogi daju podršku i da jedva čeka početak suđenja. Sve danas odštampane majice kaže da je već podijelio prijateljima, a ostatak će prodavati te prikupljeni novac donirati u humanitarne svrhe.

"Ako su mislili me zastrašiti, ja im poručujem da u tome nisu uspjeli. Čut će za mene još oni, a ako treba svi ćemo se skupa naći i na suđenju u Strasbourgu", poručio je na kraju vladajućima mladi buntovnik Marko. Hoće li uspjeti u svojoj borbi, tek je za vidjeti. (Napisao i snimio Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter