Marko Ravnić opet IDS-ov kandidat za načelnika Ližnjana

Marko Ravnić (N. LAZAREVIĆ)
Marko Ravnić (N. LAZAREVIĆ)

Aktualni načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić i njegov zamjenik Matija Maurović IDS-ovi su kandidati za iste pozicije u ližnjanskoj vlasti na predstojećim lokalnim izborima, jednoglasno je odlučilo Predsjedništvo IDS-a Ližnjana. Kandidat Ravnić zahvalio je svima koji su vjerovali u njega i njegov tim, istaknuvši da je "uložio maksimalan trud i dao sve od sebe da u razdoblju od preuzimanja općinske uprave do danas ispuni gotovo sve točke zacrtanog programa te će ustrajno nastaviti u tom smjeru".

- Mještanima smo ponudili konkretne i provedive projekte, a u naš program uključili smo brojne njihove zahtjeve. U manje od godinu dana pokrenuli smo razvoj naše općine, stali smo na kraj podjelama i sav svoj rad i trud usmjerili prema oporavku općine, kazao je Ravnić. Zahvalio se svima koji su svojim idejama, savjetima i primjedbama pridonijeli oporavku općine. "U kratkom smo periodu učinili vidljive pomake, a nastavimo li ovim tempom, zajedno možemo našu općinu učiniti jednom od bogatijih i razvijenijih u Istri jer ona za to ima potencijal", zaključio je Ravnić.

Predsjednik ližnjanskog IDS-a Saša Škrinjar podsjetio je da su prije nešto manje od godine Ravnić, 30-godišnji magistar prava, te inženjer Maurović "nadmoćno pobijedili na prijevremenim izborima, preuzevši vlast od SDP-ove koalicije.

- Obećali su da će svakodnevno raditi na oporavku i razvoju općine. Vjerujem da su pomaci svima vidljivi i da naša općina iz dana u dan postaje sve bolje i ljepše mjesto za život. S velikim zadovoljstvom mogu izjaviti da su Ravnić i Maurović ispunili svoje obećanje te da su praktički u potpunosti realizirali program s kojim smo izašli pred mještane. Poboljšana je suradnja s lokalnim zajednicama i udrugama, adaptirano je više objekata u vlasništvu općine, riješen je problem butige u Valturi, sanirana je odvodnja oborinskih voda u Muntiću, uređene su brojne biciklističke staze i makadamski putovi, izgrađeno je 200 metara vodovodne mreže u Šišanu, uređeni su dječje igralište i boćalište u Valturi, sanirana su i uređena dječja igrališta u Ližnjanu i Šišanu, postavljene su sprave za vježbanje na otvorenom, naveo je Škrinjar.

Škrinjar je dodao da će Općina Ližnjan početi koristiti sredstva europskih fondova te podsjetio da su smanjene plaće načelnika i njegova zamjenika, a taj je iznos usmjeren u socijalnu skrb. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter