Marko Prodan i Lana Šavko buzetski laureati za 2015.

Ovogodišnji laureati (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ovogodišnji laureati (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Titulom najboljeg sportaša Grada Buzeta okitio se Marko Prodan iz Enduro motocross kluba Buzet, državni prvak u klasi seniori E-2, dok je nagrada za najbolju sportašicu otišla u ruke Lane Šavko iz AK "Buzet autosport" drugoplasiranoj u konkurenciji vozačica u kategoriji kronometar-klasa 5.

Buzetska Zajednica sportskih udruga sportsku 2015. godinu zaokružila je svečanom podjelom pehara, plaketa i priznanja najboljim sportašima, djelatnicima i njihovim kolektivima u vijećnici Narodnog doma.

Za najbolji sportski klub proglašen je Auto klub "Buzet autosport". Najboljom mladom sportašicom proglašena je Chiara Ritz članica Taekwon - do kluba Buzet, a najboljim mladim sportašem Teo Zonta član Rukometnog kluba Buzet. U kategoriji sportaša sa invaliditetom najboljim je proglašen Mladen Jurada Streljačko društvo " Augustin Vivoda" Buzet, koji je 2015. godine na prvenstvu Hrvatske osvojio prvo mjesto u disciplini zračna puška stojeći stav i treće mjesto u disciplini serijska zračna puška te je stalni član hrvatske reprezentacije.

Plaketa za najboljeg sportskog djelatnika u 2015. godini pripala je Marici Kolaković, tajnici RK Buzet i predsjednici Nadzornog odbora u Rukometnom savezu IŽ. Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga uveo je još jednu kategoriju sportaša koja će se nagrađivati, a to je kategorija najbolji trener kojim je za 2015. godinu proglašen Mario Sirotić iz RK Buzet.

Za izuzetne sportske uspjehe u 2015. godini nagrađeno je šest članova AK "Buzet autosport" koji su državni prvaci, pobjednici HAKS-a ili prvenstva Hrvatske; Valter Nežić - kružne staze grupa 3 i klasa 6, Bojan Krota - kružne staze klasa 7, Loris Krbavac - autocross divizija 3 i 3a, Vjekoslav Čičko - kronometar ukupni redoslijed, Igor Bogović - autoslalom klasa 1, kronometar klasa 1, Patrik Vivoda - kronometar klasa 4 i kronometar juniori.

Nagradu su dobili i Teo Sega Sumić Teakwon-do klub Buzet, Vedran Glavić BK Istra aluminij Ročko Polje, potom Enduro motocross klub Buzet, Rukometni klub Buzet za 60 godina postojanja, koji već osmu godinu zaredom igra najjaču hrvatsku rukometnu ligu - Premijer ligu. Nagrada je dodijeljena RK Buzet ekipi kadeta koja je prošle godine bila prva u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi, a nagrađen je i Kick boxing klub Fighter Buzet. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter