Marko Pereša slavio u laseru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski jedrilicar Marko Pereša clan "Uljanik Plovidbe" ostvario je znacajan uspjeh pobjedom na "Velikoj Nagradi Mornara", regati održanoj proteklog vikenda u akvatoriju ispred Splita. Pereša je bio najbolji u klasi laser sakupivši samo sedam negativnih bodova nakon tri održana subotnja plova cime je pobijedio ispred Splicanina Arona Lolica s devet bodova i Rusa Igora Lisovenka s 12.

Drugi pulski jedrilicar Filip Matika koji jedri za kostrenski "Galeb" bio je šesti s negativna 22 boda. Uspjeh Pereše tim je znacajniji kad se zna da je u ovoj olimpijskoj klasi pobijedio ispred znanih splitskih jedrilicara Lolica, Stipanovica i Radelica, te Daniela Mihelica iz "Galeba".

U klasi laser radial nakon samo dva plova pobijedila je Tina Mihelic, Dino Hošnjak bio je sedmi, a Ana Sandric (oboje Uljanik Pl.) bila je jedanaesta i treca jedrilicarka.

Sjajan uspjeh ostvarili su i jedrilicari poreckog "Horizonta" u juniorskoj klasi laser 4.7. Endi Staric bio je najbolji nakon tek dva održana plova, dok je njegov klupski kolega Lukas Lovrekovic bio deveti. U toj je klasi "uljanikovka" Antonela Pereša bila 15. i cetvrta jedrilicarka, a Nina Hinic (Vega) 21. i sedma jedrilicarka.


Podijeli: Facebook Twiter