Marko Pekica objavio literarni CD


Marko Pekica, međunarodno poznati i priznati komunikolog koji je usto i ljubitelj čakavske poezije rodom iz Šaini, objavio je prvi literarni CD pod nazivom "Istro mila moja, lipa mati moja" koji sadrži trinaest zavičajnih pjesama u vrlo nadahnutoj interpretaciji autora. Na projektu su surađivali poznati glazbenici Livio Morosin, Sergio Valić i Mladen Buić, a istarsku himnu "Krasna zemljo, Istro mila" pjeva poznati operni pjevač Zoran Tomaić i TZD.

Konačan izbor pjesama izvršila je autorova kći, pjesnikinja i publicistica Elia Pekica Pagon. Autor fotografija na omotu je poznati porečki fotograf Egidio Licul, a za grafičko oblikovanje omota zaslužan je dizajner Borut Benčina iz Art studija Azinović iz Zagreba. Snimanje tona i miks izvršio je Davor Omerza, a montažu obavio Alfred Kolombo iz Gama studija u Zagrebu. Album je produciran u Euro-V.A.L.-u d.o.o. u Zagrebu. CD nije u slobodnoj prodaji, već će se moći nabaviti isključivo na promocijama koje će organizirati autor.

Pekica je čovjek bogate biografije koja uključuje razne hobije. Rođen je u Šainima, profesor je i predavač, novinar, pisac i pjesnik, scenarist, umjetnički fotograf i režiser. Po zvanju je profesor suvremenog hrvatskog jezika i komparativne književnosti a specijalizirao se u komunikologiji i PR edukaciji te režirao više od 150 propagandnih filmova i reportaža te više od 300 radio poruka.

"Istro mila moja, lipa mati moja" predstavlja realizaciju njegove dugogodišnje želje da hrvatskoj književnosti pokloni dio svoga stvaralaštva u formi CD-a. Autor u pjesmama na vrlo specifičan način, s puno emocionalnog naboja progovara o ljubavi prema čakavskom dijalektu, rodnom kraju i svojoj voljenoj Istri.

Pekica je poeziju objavljivao u Hrvatskoj i SAD-u u raznim časopisima, publikacijama i zbirkama pod pseudonimom Tone Muštaceja. Posebno su mu dragi tradicionalni susreti barbanskih pjesnika pod nazivom "Beside u jatu" na kojima redovito nastupa i u sklopu kojih su do sada objavljene četiri skupne zbirke poezije. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter