Marko Nastić zatvara Punta Christo

Marko Nastić
Marko Nastić

Nakon bogatog ovosezonskog programa - 'Tjednog Djira', Seasplash, Dimensions i Outlook festivala kao i tri partyja Slurp! Festivala, četvrto i posljednje Slurp izdanje ove će subote zaključiti sezonu na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo.

Na glavnom techno flooru nastupit će poznati beogradski DJ i producent Marko Nastić, zaslužan za podizanje elektroničke scene u Srbiji tijekom 90-ih godina. Ta je scena tada inspirirala izvjestitelje magazina poput Mixmaga, The Facea, DJMaga i NME-a. DJ-ing i glazba oduvijek su dio Nastićeva života, a techno energiju prvo je kanalizirao kroz projekt Teenage Techno Punks još kao tinejdžer. S titulom najveće nade na jugoistoku Europe, počeo je sa svirkama diljem regije, a prati ga glas o talentiranom DJ-u, s izvrsnom vještinom i karakterističnim miksanjem na tri gramofona. Od tih dana Nastić je prešao granice kojima se ne može dodijeliti etiketa techno, house ili minimal DJ-a.

Uz Marka Nastića u subotu će nastupiti i tri pulska DJ-a i producenta - Bebetto, Xxl i Rich, a bit će tu i resident zagrebačkog kluba Sirup Arsen Pavešić.

Drugi, Showcase bass floor donosi kremu pulske bass scene - Arboretum Kolektiv, Pulap Reggae Station, Exotic Times, Brada Selecta te Munchies Sound System, čiji će sound držati ovaj floor, a tu slijede dub, reggae, jungle, d’n’b...

Slurp! festival predstavlja izvođače iz širokog spektra elektroničke produkcije, a korijene vuče iz Sirup Nation festivala, početog 2011. godine. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter