Marko Martinčić: Rad pulskog IDS-a samo je transmisija Miletićevih odluka bez diskusije 

Tragovi na cesti ukazuju na to da je vozač izbjegavao udar u životinju (M. ANGELINI)
Tragovi na cesti ukazuju na to da je vozač izbjegavao udar u životinju (M. ANGELINI)

Marko Martinčić, kako sam kaže, kao 30-godišnji član IDS-a i 24-godišnji pulski vijećnik, obratio se otvorenim pismom članovima Skupštine pulske podružnice IDS-a, s obzirom da je zbog suspenzije onemogućen sudjelovati u radu Izborne skupštine IDS-a Pula. Tim je povodom danas u Circolu u Puli održao konferenciju za medije, na kojoj je otkrio da je njegovu suspenziju inicirao predsjednik IDS-a Boris Miletić zbog tzv. "protustranačkog pomaganja izravnim konkurentima na ovogodišnjim lokalnim izborima i protivničkom kandidatu za gradonačelnika Pule…" iako za to, tvrdi, nema argumenata.

- Ovo nije napad na predsjednika stranke, ali vrijeme je da se IDS vrati korijenima demokracije, a ne samo jednoj "istini i nepogrešivosti" kao da je riječ o vlasništvu ili djedovini. Od kada je Miletić postao predsjednik stranke, rad pulske podružnice IDS-a samo je transmisija njegovih odluka, koje se sprovode bez diskusije. Nisam želio istupiti s ovime u svibnju da ne bih naštetio stranci na lokalnim izborima, ali tada je, uz mene, suspendiran Viktor Lazarić, kojeg se optuživalo da prosljeđuje dokumente SDP-u te Gordana Peteršić zbog "nedoličnog ženskog ponašanja". Sve u trenutku kada smo predložili Lazarića za kandidata za dogradonačelnika Pule, a Miletić je svog intimusa postavio za dogradonačelnika. Protiv Roberta Cveka nemam ništa, ali prošao je samo jer je gradonačelnikov prijatelj. Moj grijeh je što sam o tome govorio na Saboru stranke, rekao je u uvodu Martinčić i istaknuo da se s kandidatima za Gradsko vijeće Pule čekalo do posljednjeg trenutka bez odluke podružnice, već je dobiven spisak od predsjednika stranke. Martinčić se dotaknuo i pojedinih, kako ih je nazvao promašenih gradskih investicija, koje su postale tabu teme i o njima se ne raspravlja.

- Prva je svakako Islamski centar (džamija), zbog kojeg je "silovan" GUP Pule i prevareno Vijeće, a nakon prosvjeda građana, o odgovornosti za pretrpljene štete pulskog IDS-a nije se raspravljalo. Drugi je svakako bazen gdje je rasprava također izostala. Gradi se na Verudi po nalogu Miletića, iako sam u dobroj vjeri, kao stručnjak, predlagao drugu lokaciju jer je ovo rupčaga. Od početnih 35 došlo se do 65 milijuna kuna, a na kraju će nas koštati 85-90 milijuna kuna. O tome je govorio i vijećnik Nefat, koji je zbog toga dao ostavku u Vijeću, a ja sam "zamoljen" da ne govorim o tome. Sada ćemo dobiti "kahlicu" za 90 milijuna kuna, istaknuo je Martinčić i nastavio da je treći važan propust imenovanje bivšeg člana IDS-a, osuđenog zbog "zlouporabe službenog položaja i krivotvorenja službenih isprava" pri čemu je mislio na Darija Mezulića kojem je dodijeljena funkcija savjetnika javne nabave u 14 uprava, što jedinica lokalne i regionalne uprave, što trgovačkim društvima. "Tako IDS nije zamišljen", zaključio je Martinčić, koji je svjestan da ovo istupanje vjerojatno znači izbacivanje iz IDS-a. (G. ROJNIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter