Marko Križman IDS-ov kandidat za načelnika Žminja

Kristijan Benčić, Marko Križman, Tedi Chiavalon i Alen Damijanić (M. ANGELINI)
Kristijan Benčić, Marko Križman, Tedi Chiavalon i Alen Damijanić (M. ANGELINI)

Na današnjoj presici u Puli predstavljen je Marko Križman, IDS-ov kandidat za načelnika Žminja, te Alen Damijanić, koji će u slučaju da pobijede biti njegov zamjenik. Križman je dugogodišnji djelatnik općinske uprave, a Damijanić član aktualnog saziva Općinskog vijeća.

- Najveći problem Općine je dugovanje komunalnog poduzeća Žminj bankama i vjerovnicima u iznosu od čak 14 milijuna kuna, što je vrijednost dvaju općinskih proračuna. Od ostalih problema koje treba riješiti tu je i ustrojavanje jedinstvenog upravnog odjela, komunalno opremanje i oživljavanje industrijske zone Žminj, sanacija pročistača i izgradnja kanalizacije u Žminju, izmjene i dopune prostornog plana i planova nižeg reda, gradnja sportske dvorane, vrtića…, nabrojao je Križman.

Damijanić je rekao da je sadašnje vodstvo nedoraslo situaciji te da su pokrenuti i sudski procesi protiv Općine i komunalca.

- U četiri godine nije pokrenut nijedan projekt, no sve se to može riješiti i zato namjeravamo oformiti stručni tim na volonterskoj osnovi i postaviti Žminj ponovno na noge, dodao je.

Tajnik IDS-a Tedi Chiavalon istaknuo je da je u Žminju četiri godine na vlasti bio HDZ, pa četiri SDP te da je u osam godina Žminj spao na najnižu razinu.

- Žminj je preteklo Gračišće, pa i Kanfanar, i IDS je odlučio to promijeniti, rekao je Chiavalon. IDS na izbore u Žminju izlazi samostalno, a mogućnost koaliranja nije isključena nakon izbora. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter