Marko Ferenac najmlađi istarski načelnik

Marko Ferenac (Jelena PREKALJ)
Marko Ferenac (Jelena PREKALJ)

Vižinada je dobila najmlađeg općinskog načelnika u Istri, 26-godišnjeg SDP-ovca Marka Ferenca, koji je kao debitant na političkoj sceni u prvom krugu pobijedio protukandidata Darija Baldaša iz IDS-a s 56,68 posto glasova.

- Čime ste se do sada bavili?

- Prije dvije godine sam na Odjelu za ekonomiju i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli stekao titulu magistra ekonomije, smjer financijski menadžment. Radno iskustvo stekao sam uglavnom u turizmu, gdje je do izražaja došla moja profesionalnost, ali i strpljivost. Nedavno sam se zaposlio u Općini Vižinada na mjestu tajnika.

- Kako ste se odlučili na ulazak u politiku i izbornu utrku?

- Oduvijek sam imao visoke ambicije i ciljeve u životu. Iskreno, politika me nije zanimala, ali kad znaš da svojim znanjem i uz potporu tima kvalitetnih ljudi možeš unaprijediti život svojih sugrađana, onda vrijedi pokušati i boriti se.

- Jeste li očekivali pobjedu?

- Naravno da jesam. U suprotnom se ne bih kandidirao. Osim od članova SDP-a Vižinade, imam veliku podršku svoje obitelji, prijatelja i sugrađana, što mi je dalo motiva da vjerujem u uspjeh.

- Na čemu zasnivate svoj program?

- Na projektima kojima ćemo omogućiti gospodarski napredak, veću socijalnu osjetljivost i obogaćivanje društvenog života. Nastavit ću one koje je započeo moj prethodnik te dati svježinu i dozu energičnosti u razvoju novih projekata. Radit ću za komunalno uređenje, izgradnju infrastrukture i izmjene prostornoplanske dokumentacije, izgradnju kanalizacijskog sustava, nove ambulante i rotora u središtu Vižinade. U prvom su planu i poticanje razvoja bike-turizma kroz projekt bike-centra, ulaganje u razvoj sporta i slobodnih aktivnosti, nastavak uređenja dječjih igrališta, briga za socijalno osjetljive grupe građana te kandidiranje projekata i aktivnosti za sredstva iz EU-fondova. (K. FLEGAR)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter