Marko Calic ostao u borbi za OI

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon drugoga dana europskih boksackih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Londonu koje se održavaju u Trabzonu, u konkurenciji su ostala još dvojica hrvatskih predstavnika, Marko Calic u kategoriji do 91 kilograma i Filip Hrgovic u kategoriji preko 91 kilograma.

Calic je u susretu 1. kola u svojoj kategoriji svladao Rumunja Cornela Juratonija prekidom u drugoj rundi, dok je Hrgovic u svom drugom nastupu svladao Estonca Kaspara Vahu prekidom u prvoj rundi.

Oba naša predstavnika ovim su se pobjedama plasirala u cetvrtfinale. Sljedeci Calicev protivnik bit ce Estonac Rain Karlson, a Hrgovicev Rus Magomed Omarov. Oba susreta na programu su u srijedu. Za plasman u London Calic mora osvojiti turnir, dok je Hrgovicu dovoljan plasman u finale.

Preostala dvojica hrvatskih boksaca koji su nastupili u ponedjeljak oprostila su se od daljnjeg nastupa. Danijel Vekic je u kategoriji do 64 kg izgubio od domaceg predstavnika Yakupa Senera prekidom u trecoj rundi, a Sanjin Pol Vrgoc je u kategoriji do 75 kg izgubio od Švicarca Davidea Feracija na bodove 8:15. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter