Marko Čalić izgubio od Tervela Puleva

NEUSPIO REVANŠ - Marko Čalić (M. ANGELINI)
NEUSPIO REVANŠ - Marko Čalić (M. ANGELINI)

Pulski boksač Marko Čalić nije se uspio revanširati Tervelu Pulevu, bugarskom borcu koji ga je 2012. godine svladao u Trabzonu u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, nakon čega je otišao u London i tamo se okitio brončanom medaljom. Scenarij se ponovio u Milanu, gdje je Pulev na otvaranju druge sezone AIBA Pro Boxinga, projekta kojeg je lani pokrenula Svjetska boksačka federacija, slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Nakon odrađenih osam rundi, što je i jednom i drugom boksaču bilo prvi put u njihovim karijerama da se oprobaju u takvom "maratoncu", engleski sudac Amrik Singh Basi dao je prednost Pulevu 78:74, dok su Slovak Rene Just i Bjelorus Sergej Asanov smatrali da je Bugarin bio bolji 77:75.

- Meč je bio stvarno dobar i na kraju su nijanse odlučivale. Pobijedio je Pulev, mogao sam i ja, no ako je Bugarin stvarno bio bolji, bilo je to za jednu rundu, jedan poen, nikako ne za četiri, ta sudačka odluka definitivno nije bila realna - rekao je nakon poraza Marko Čalić.

- Moram pogledati snimku, nisam još stigao, no borba mi se iz mog kuta činila izjednačenom, a takvog su mišljenja bili i otac Dorijan i Stipe Drviš, koji su bili sa mnom u Milanu. Štoviše, poslije borbe su mi iz argentinskog tabora rekla da sam ja bio bolji, no što je, tu je, pobijedio je Pulev, no definitivno je bilo za dlaku. Bio je možda malo konkretniji pred kraj nekih rundi i to je u konačnici presudilo, kaže pulski boksač.

Izgled dvojice boksača nakon okončanja borbe ukazivao je da je u ringu Pulev mnogo gore prošao, jer dok se na Čalićevom licu nisu vidjele "uspomene" od protivničkih udaraca, to se ne bi moglo reći za Bugarina. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter