Markić: 1. prosinca bit će festival demokracije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnica Građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić praktično je optužila Vladu da iz proračuna financira kampanju koja se vodi, a koja se protivi referendumskom pitanju koje je pokrenula inicijativa i o kojoj će se građani izjasniti 1. prosinca. Na konferenciji za novinare Markić je najavila da će se kampanje inicijative financirati dobrovoljnim prilozoma.

- Ono što je sigurno da aktivnosti Građanske inicijative "U ime obitelji" neće biti financirane iz državnog proračuna, što se ne može reći za ovu antikampanju koja se provodi, izjavila je Markić. Ona je izjavila i da je odluka Ustavnog suda potvrdila da je inicijativa u šest mjeseci obavila sve što je bilo potrebno i u skladu sa svim propisima te da u pitanju nema ničega diskriminatornog te da se ne krše ničija ljudska prava. Čestitala je Ustavnom sudu i sucima na tome "što su zadnjih mjeseci izdržali pritisak dosad neviđen u demokratskoj Hrvatskoj", a najavila je da očekuje kako će 1. prosinca biti festival demokracije.

Novinarima se obratio i Zlatko Hasanbegović, također iz "U ime obitelji". On je iznio svoj stav o dijelu medija i njihovu odnosu prema inicijativi.

- U ime referendumske inicijative izražavam žaljenje, ali i jednu vrstu prosvjeda zbog činjenica da smo proteklih dana bili izloženi neviđenom medijskom terorizmu i razbojništvu koje ima obilježje agitpropa i tipičnoga govora mržnje, izjavio je Hasanbegović.

Dodao je da se nositeljima inicijative, a time posredno i stotinama tisuća građana, podmeću "odvratne laži koje nemaju uporište niti u biti referendumskog pitanja, niti u motivima, namjerama ili bilo kojoj izjavi koja je došla iz ove referendumske inicijative". Hasanbegović je pozvao dio medija "da prestanu harangirati i širiti laži". Za sve što je izrekao Hasanbegović nije naveo niti jedan primjer. (T. PONOŠ)


Podijeli: Facebook Twiter