Markat će proširiti ponudu i postati prepoznatljiv

Osvježeno je pročelje, uređen prilaz, a započela je i sanacija krovišta i dijela električnih instalacija
Osvježeno je pročelje, uređen prilaz, a započela je i sanacija krovišta i dijela električnih instalacija

Početkom mjeseca kolovoza labinsko Gradsko vijeće odlučilo je da će trgovačko društvo 1. Maj Labin preuzeti na upravljanje labinsku tržnicu s prvim danom listopada. Trgovačko društvo Faraguna Investment koje je do sada obavljalo djelatnost upravljanja tržnicom, na temelju ugovora o koncesiji, u postupku je brisanja iz sudskog registra, stoga je ugovor prestao važiti po sili zakona, te je po brisanju tog trgovačkog društva, upravljanje labinskom tržnicom preuzeo 1. Maj.

Sanirana zgrada

Po preuzimanju izvršeni su i prvi radovi na objektu, osvježeno je pročelje tržnice te je uređen prilaz glavnom ulazu. Postavljene su pepeljare ispred zgrade, a započela je i sanacija krovišta i dijela električnih instalacija.

Od direktora Komunalnog poduzeća 1.MAJ Labin, Alena Golje, doznajemo da će se uvesti brojne novine u radu tržnice i to direktnim marketinškim akcijama u suradnji s prodavačima.

- Najveći iskorak napravit ćemo u marketingu. Osim što ćemo pojačati promotivne aktivnosti, usmjerit ćemo se i na tematske dane, koji će se organizirati povremeno, a za nadolazeću turističku sezonu, ćemo u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom, nastojati labinski markat približiti i turistima, veli nam Golja.

Okrenut će se i novim medijima te je već formirana facebook stranica za labinski markat, na kojoj će najavljivati dnevne akcije.

Što se zakupca tiče, trenutno imaju u najmu 19 pultova i 16 zakupca.

- Vlada veliki interes za zakup prostora na markatu. Uskoro ćemo raspisati natječaj te u funkciju staviti i preostale slobodne prostore. Smanjili smo najam zakupcima i ne mislimo povećavati cijenu, veli nam direktor. Prilikom odabira novih vodit će se računa o asortimanu koji nude jer ne žele da se stvara direktna konkurencija postojećim zakupcima. Ono što trenutno nedostaje jest kiosk s novinama, mjenjačnica, vinarija, prodaja jaja te prošireni asortiman prodaje voća.

Uspostavili su suradnju s lokalnim LAG-om i FLAG-om te će njihovi članovi imati svojevrsne prednosti prilikom prezentacije na tržnici.

- Želja nam je obogatiti ribarnicu. Tu posebno računamo na članove FLAG-a koji bi u budućnosti trebali imati svoje mjesto u ribarnici. Jednako tako, proizvođači autohtonih lokalnih proizvoda također će dobiti svoje mjesto na tržnici, dodaje Golja.

U sklopu lokalne tržnice je i pripadajuće parkiralište sa solidnim brojem mjesta. Nastoje rasteretiti parkiralište te da ono bude namijenjeno kupcima.

Novi putokazi

Što se tiče same zgrade, i za to postoje planovi, u smjeru energetski učinkovite obnove u sklopu koje bi se obnovilo krovište i fasada. Prometna signalizacija također će se pojačati i postaviti na mjesta gdje je trenutno nema. Primjerice u Rapcu nema nikakve signalizacije koja usmjerava na tržnicu. Za lokalno stanovništvo to i nije toliko bitno, no, vrlo je važno usmjeriti i privući turiste na tržnicu.

U điru po labinskoj tržnici zatražili smo i mišljenje zakupaca o novinama koje će uslijediti. Vele da su zadovoljni onime što je do sada učinjeno. "Vidljiv je iskorak u upravljanju tržnicom. Primjećuje se ozbiljniji i inovativniji pristup. Voljeli bi da se svi pultovi popune. Raznovrsnijom ponudom postajemo konkurentniji i privlačniji kupcima," kazali su nam prodavači povrća na zelenoj tržnici.

Voditelj Gradske tržnice je Dorijano Bažon, rukovoditelj sektora nabave u Komunalnom poduzeću 1. MAJ d.o.o. Labin. (Napisala i snimila Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter