Marky Ramone's Blitzkrieg večeras u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Večeras se u Uljanik vraća jedna od najvećih legendi punka i novog vala Marky Ramone sa sastavom Blitzkrieg, a koncert počinje u 21 sat.

Ramonea ne treba posebno predstavljati, dovoljno je samo reći da se radi o bubnjaru slavnih Ramonesa čije ćemo pjesme čuti večeras. Uz njega u bendu nastupaju pjevač David Brooks, gitarist Marc Gallo i basist Martin Sauan.
Ramonesi su osnovani 1976., da bi im se Marky pridružio '78. na albumu "Road to ruin". Unatoč tome što ih je neko vrijeme napustio, s njima je snimio većinu albuma i danas je uz Tommyja Ramonea, prvog bubnjara benda, jedini živući član ove značajne grupe čije pjesme i danas žive.

Ovaj bend iz New Yorka u naslijeđe je ostavio pjesme kao što su "I wanna be sedated", "Blitzkrieg bop", "Pet sematary", "Sheena is a punk rocker", "Rockaway beach", "Swallow my pride" i mnoge druge. Osim pjesama, ostali su upamćeni po beskompromisnosti u stilu, do kraja ostavši vjerni dugim kosama, jeansu i kožnim jaknama. Kao što nam je Marky rekao u intervjuu - Ramone je uvijek Ramone.

Iako ovaj bubnjar svoj pseudonim (pravo ime mu je Marc Steven Bell) veže uz Ramonese, s kojima je postigao najveći uspjeh, u svojoj karijeri radio je i s drugim bendovima i izvođačima kao što su Richard Hell & The Voidoids, Misfits, Dust, Intruders itd. Koliko energije još ima u njemu, moći će se čuti u Uljaniku, ali spomenimo da Marky i dalje njeguje uspomene na svoj bivši bend pa je tako 2004. bio izvršni producent DVD-a "Ramones raw" sastavljenog od kućnih snimaka benda i njihovih koncerata. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter