Marion Bartoli objavila kraj karijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja francuska tenisačica Marion Bartoli, sedma na WTA ljestvici, izazvala je šok u srijedu, šest tjedana nakon što je osvojila Wimbledon, objavivši da prekida svoju profesionalnu karijeru nakon poraza od Rumunjke Simone Halep (3-6, 6-4, 6-1) u drugom kolu Cincinnatija.

"Vrijeme je da okončam svoju karijeru", izjavila je 28-godišnja Marion Bartoli na konferenciji za novinare poslije poraza. "Moje tijelo ne može više sve podnositi", dodala je francuska tenisačica nakon 13 godina aktivne igračke karijere.

Ova vijest stiže dva tjedna prije početka US Opena (26. kolovoza), zadnjeg Grand Slam turnira u godini.

Bartoli je izjavila da joj je Wimbledon pomogao da dosegne svoju najbolju razinu, ali da ju je i iscrpio fizički i psihički.

"Imala sam dosta ozljeda od početka godine. Na turnirima sam jako dugo i stvarno sam se forsirala i dala sve na tom Wimbledonu. Osjećam da sam iscrpila svu energiju iz svog tijela. Ostvarila sam svoj san i to će ostati sa mnom zauvijek, ali moje tijelo više ne može trpjeti."

Bartoli je odigrala samo tri meča od pobjede u Wimbledonu, što joj je bio osmi naslov u karijeri. Prvi naslov koji je osvojila bio je turnir u Aucklandu 2006. Dva zadnja prije Wimbledona su bila 2011., u Eastbourneu i Osaki. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter