Mario Meštrovic ravnatelj Imunološkog zavoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peteroclani Nadzorni odbor Imunološkog zavoda danas je, sukladno preporuci Vlade, potvrdio za novog ravnatelja Imunološkog zavoda Marija Meštrovica dosadašnjeg savjetnika ministra gospodarstva.

Novi je ravnatelj na sjednici potvrden jednoglasno, a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka s radnicima najavio je da ce se za 20-ak dana donijeti odluka hoce li se bez predstecajne nagodbe uputiti javni poziv i organizirati ulazak strateških partnera u Imunološki zavod.

Nakon potvrde novog ravnatelja, ministar Vrdoljak se sastao s predsjednikom Nadzornog odbora Mladenom Beliczom, novim ravnateljem Mariom Maštrovicem te predstavnicima sindikata i radnika, koji su prihvatili novo vodstvo i ocekuju skoro raspisivanje natjecaja za strateškog partnera.

Cilj je da proizvodnja Imunološkog zavoda opstane u cijelosti i da Zavod bude jedinstvena cjelina, izjavio je ministar Vrdoljak, zadovoljan suradnjom s radnicima Zavoda.

Iako bi ravnatelj Meštrovic, sukladno dosadašnjoj tradiciji, trebao biti jedini clan Uprave Imunološkog zavoda, ministar Vrdoljak je najavio da ce Uprava ubuduce imati još dva clana, koja su izabrali radnici i koji bi se novom ravnatelju trebali pridružiti za desetak dana.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec izvijestila je da su predloženi clanovi Uprave Tatjana Moštak iz racunovodstva Imunološkog zavoda i Ljerka Kotarski iz Odjela za virusna cjepiva.

Upitana za potencijalne investitore, rekla je da su u sindikatu upoznati samo s pismima namjere. Jedno od njih je poslao i Grad Zagreb ciji su predstavnici jucer bili na razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

- Danas nam je receno da ima dovoljno zainteresiranih, sve ostalo ce se znati kada bude otvoren natjecaj, a ponude ce doci na adresu novog ravnatelja i sa svim zainteresiranima ce se transparentno razgovarati, rekla je sindikalna povjerenica.

Najboljim scenarijem smatra da se odmah, nakon što se utvrdi stanje, ide u raspisivanje natjecaja za strateškog partnera i izbjegne predstecajna nagodba.

Nadzorni odbor novog je ravnatelja potvrdio jednoglasno te je Imunološki zavod dobio novo vodstvo nakon što je 14. sijecnja Visoki trgovacki sud proglasio nezakonitim stecajni postupak Imunološkog zavoda. Time su steceni preduvjeti za restrukturiranje i preuzimanje Zavoda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter