Mario Canonge i Christian Scott stižu u Opatiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz vec ranije najavljen kultni americki trio Medeski, Martin & Wood, koji ce otvoriti ovogodišnji Liburnia Jazz festival 3. srpnja u Opatiji, poznati su i glavni izvodaci ostale dvije veceri.
- Posljednji ugovor službeno je potpisan prošlog tjedna u New Yorku s Christianom Scottom, mladicem s trubom, koji ce nastupiti posljednje veceri festivala. 5. srpnja, sa svojim kvintetom. Druge veceri, u subotu 4. srpnja, na Ljetnoj ce se pozornici naci Ex Tempore Orchestra - medunarodni bend nastao na prošlogodišnjem Jazz Ex Tempore te pijanist rodom iz Martiniquea, Mario Canonge, sa svojim triom, izjavio je za medije organizator festivala Elvis Stanic.
Canonge je svoju karijeru posvetio spajanju nacionalne glazbe Antila s tradicionalnim jazz zvukom pariškog miljea, a svoj je zvuk zacinio i brojnim drugim stilovima poput salse ili biguine. Christian Scott mladi je americki trubac kojeg su vec prozvali novim Milesom Davisom, no on se ipak odlucio na odmak od klasicnog jazza i svoju je glazbu obogatio modernim trendovima: rockom, funkom, soulom i hip-hopom. Uz velike koncerte, u sklopu festivala održat ce se još 14 koncertnih nastupa na sedam pozornica u Opatiji te na jazz boatu i jazz busu.
Cijena festivalske ulaznice za sve tri veceri iznosi 200 kuna, dok su pojedinacne cijene za prvu i trecu vecer 80, a za drugu 60 kuna u pretprodaji.


Podijeli: Facebook Twiter