Mario Barić novi desni bek Istre 1961

Iz automobila na trening - Mario Barić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Iz automobila na trening - Mario Barić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Teško se i sjetiti koji nogometaš Istre 1961 u polusezoni što je ostala za nama nije igrao na poziciji desnog beka. Ljetošnjim odlaskom Matea Sušića u Energie Cottbus Igor Pamić je u svojim vizijama na tom mjestu imao zacrtanog Ivora Horvata, kojem je zlu ne trebalo pridružio Filipa Marčića, dok se zahvalio Josipu Uzelcu, a Kenana Hadžića poslao na posudbu u Rovinj.

No, Marčić je otišao prije nego što je uspio upisati svoj debi u "zeleno-žutom" dresu, Horvat je potvrdio titulu najveće pegule na "Drosini" te su ga zdravstveni problemi još jednom udaljili s terena, i tako je nastao "propuh" na desnom boku koji je Paminjo nastojao "zakrpati" kako je najbolje znao i umio.

Odrađivali su Obšivač i Budicin sasvim solidne role na toj poziciji, no ipak ne toliko dobro kao na svojim uobičajenim mjestima i stoga je "div iz Žminja" čvrsto odlučio da tijekom zimske stanke u Pulu mora dovesti desnog beka. Znao je i na koga cilja, a jučer je subjekt njegovih želja napokon stigao na "Drosinu" i odmah odradio prvi trening.

- Nema popusta, tek što sam došao odmah sam krenuo na trening. Srećom, trenirao sam u ovoj pauzi i nisam u Pulu stigao zapušten, pa se dalo izdržati, rekao je Mario Barić, nova akvizicija Istre 1961.

- Rođen sam 1985. godine u Travniku, gdje sam živio do svoje pete godine, da bih se kad je počeo rat s obitelji preselio u Zagreb. Tu sam s deset godina počeo trenirati nogomet, najprije u Maksimiru, a onda me Dinamo uzeo k sebi i tamo sam proveo četiri godine.

Otišao sam poslije u Croatiju iz Sesveta gdje sam također bio četiri godine, zatim sam došao u Žminj i tamo ostao dvije godine, potom sam bio tri godine u Karlovcu, dvije u belgijskom Gentu, jednu u Slaven Belupu i sad sam polusezonu proveo u Vojvodini.

- Čekam da mi papiri stignu iz Novog Sada. Kad sam vidio da je Vojvodina što se tiče financija u katastrofalnoj situaciji i pitanje je mogu li oni uopće mogu ispuniti nešto od onog što smo se dogovorili, uzeo sam odvjetnika i tužio klub, ne bih li na taj način došao do onog što mi pripada.

U kontaktu sam s njim i vjerujem da ćemo brzo dogovoriti taj sporazumni raskid ugovora, no sad su tamo praznici i trebat ću se malo strpjeti. Ovdje sam već sve dogovorio sa Šprajcerom, samo da papiri stignu i potpisat ću ugovor, rekao je Barić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter