Marinko Došen na celu Mirne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadzorni odbor Mirne razriješio je dosadašnju predsjednicu uprave Gordanu Vesovic i na njeno mjesto postavio Marinka Došena. Predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Žganec nam je rekao da su se na taj potez odlucili zbog potrebe nove kadrovske snage na celu Mirne, koja je dugo u poteškocama.

- Marinko Došen ima jake reference, pa mislimo da ce pomaknuti neke stvari u Mirni. Prerano je da komentiramo što ce uciniti, ali nakon odradenog vremena ocekujemo poteze koji ce pokrenuti tvornicu, odgovorio nam je Žganec na pitanje da nam komentira ovo kadrovsku promjenu.

Podsjetimo, Mirna je zbog nedostatka ribe i nelikvidnosti prekinula proizvodnju gotovo na dva mjeseca. Proizvodnja je prekinuta 2. kolovoza, s najavom ponovnog pocetka 23. kolovoza, uz placanje radnicima minimalca od 2.500 kuna. U meduvremenu su radi prodaje vec proizvedenih konzervi po potrebi u tvornicu pozivani radnici na pakovanju gotove robe

Najavljena je naplata vec isporucene robe, prodaja stara hladnjace i dijele brodogradilišta, za što je objavljena javna ponuda. Tako prikupljenim sredstvima trebali bi se platiti dugovi ribarima za prošlogodišnji ulov, ne bi li se tako otkupila riba za najboljih mrakova u rujnu i listopadu. U meduvremenu, Mirna je vec zapocela otkupljivati višak ribe od ribara, nudeci im placanje novih isporuka.


Podijeli: Facebook Twiter