Marini Veruda Plava zastava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Marini Veruda po trinaesti put zavijorila se Plava zastava, medunarodno ekološko priznanje za ocuvanje okoliša koje se dodjeljuje plažama i marinama koje zadovoljavaju kriterije te simboliziraju ponudu baziranu na sigurnosti, cistoci mora i edukaciji u ocuvanju okoliša.

Ana Hrvatin i Leonarda Sep, ucenice Osnovne škole Monte Zaro, s kojima marina dugi niz godina suraduje, pred mnogobrojnim uglednicima iz javnog i gospodarskog života grada imale su cast podignuti na jarbol ovogodišnje priznanje.

- Podizanje zastave smatramo pocetkom ljetne sezone, a ove godine 13 uzastopnom Plavom zastavom postali smo tinejderi. Trud koji ulažemo, unatoc recesijskim vremenima, temelji se na istinskim nacelima ocuvanja okoliša i stoga smo ponosni na ovom priznanje, rekao je Sean Lisjak, direktor Marine Veruda, koji je najavio skorašnju akciju snimanja podmorja marine kojom ce prezentirati svu prekrasnost ovog dijela akvatorija.

Priznanje pulskoj marini pojasnio je Ante Kutle, koordinator udruge Lijepa naša koja dodjeljuje Plave zastave, istaknuvši da Martina Veruda dugi niz godina ispunjava stroge kriterije i brine o okolišu. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter