Marina Kaštela - Poreč 28:29

Mario Galijot, Poreč (M. MIJOŠEK)
Mario Galijot, Poreč (M. MIJOŠEK)

Uz sjajnu igru i pobjedu na teškom gostovanju kod petoplasirane Marine Kaštela, gdje malo tko "preživi", rukometaši Poreča su dokazali da su i dalje jedna od najjačih hrvatskih momčadi. Vruć parket, nabijena atmosfera, motiviran domaćin, sve to je očigledno trebalo Porečanima da izvuče iz njih prepoznatljivu igru kojom su u prvom dijelu prvenstva palili i žarili, a u nastavku ju do danas samo na momente prikazivali.

Kad Mataija igra inspirirano i usto pogodi 11 puta, Galijot devet, Buvinić pet te vrlo dobri Cvitković na golu, kombinacija su s ostatkom momčadi  pred kojom bi poklekli i puno jači protivnici od današnjeg. Na kraju, samo gol prednosti mogao bi se pripisati preranom opuštanju. Porečani su vodili cijelo vrijeme i onda dopustili da ih domaćin dostigne u pretpsljednjoj minuti (27:27, 28:28 - 59'). Na njihovu sreću, u zadnjoj se minuti "ukazao" Mario Galijot i svojim devetim pogotkom donio Porečanima pobjedu. (M. PILAT)

Utakmica 23. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana Sokolana. Suci: Glavinić i Veraja.

MARINA KAŠTELA: Pepur, Ilić, Šindik, Markota 7 (1), Vukić 1, Ševo 1, Dželalija 4, Bujas 4 (2), Galić (4+0), Pavić, Jukić 9 (2), Babić 2, Družijanić , Ivanišević, Sakić.

POREČ: Cvitković (10+1), Ćosić, Mataija 11 (5), Perhat, Thoss 2, Prelac, Perić, Marko, Galijot 9, Rađaković 1, Buvinić 5, Topić 1.

Sedmerci: Marina Kaštela 8 (5), Poreč 5 (5). Isključenja :Marina Kaštela 8, Poreč 18 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter