Marina Gaši natječe se među 25 etabliranih svjetskih chefova

Marina Gaši
Marina Gaši

Marina Gaši, glavna kuharica ribljeg restorana "Marina" iz Novigrada idućeg tjedna će predstavljati Hrvatsku kuhinju u Italiji. Izabrana je među 25 etabliranih chefova iz cijelog svijeta da se natječe za najboljeg kuhara tjestenine, u kategoriji vrhunskih kuhara "Great Chefs", na Barilla Pasta World Championshipu 2016. u Parmi. Natjecatelji će uglednom međunarodnom žiriju, kojeg će sačinjavati globalno poznati chefovi, predstaviti svoje recepte za tjesteninu. U priopćenju Barille navodi se da će o pobjedniku odlučivati savršen omjer privlačnog izgleda, isticanja tjestenine, sljubljivanje okusa i sastojaka, kreativnosti i inovativnosti.

Talenti među mladim kuharima

Za razliku od prethodnih godina, kada su se za titulu najboljeg natjecali već etablirani svjetski kuhari, ove će se godine uz njih tražiti i najbolji talenti među mladim kuharima, koji će morati kultne Barilla špagete br. 5 podići na novi, kreativni i gurmanski nivo. U toj kategoriji će sudjelovati još jedan hrvatski predstavnik - Tomislav Primorac iz zagrebačkog restorana Mano koji na natjecanje dolazi sa receptom "Spaghetti chamomile".

Inače, Marina Gaši je glavna kuharica obiteljskog restorana u kojem se svakodnevno spremaju riblji specijaliteti, a tjestenina je nezaobilazan sastojak istarskih jela. Ona se svojom vještinom spravljanja tjestenine plasirala na ovo prestižno svjetsko natjecanje u Parmi.

- Nisam mislila da ću jednog dana postati kuharica, desilo se to spontano kroz muževu ideju pokretanja obiteljskog restorana. No, kada zaista uživaš u tome što radiš i shvatiš da kuhaš kako bi ljudima pružio jedinstveni osjećaj, strast te kroz svoje umijeće kuhanja prenio emociju, da se gosti osjete zadovoljno i sretno – tada znaš da si uspio. Moja je životna ambicija kroz svoja jela prenijeti to zadovoljstvo i kuhajući drugima učiniti ih sretnima, komentira Marina Gaši koja se veseli prilici da okuša svoje vještine u društvu ostalih vrhunskih kuhara koji na natjecanje dolaze iz cijelog svijeta.

Objavljivanje recepta natjecatelja

Ovo je peto natjecanje koje organizira svjetski lider u proizvodnji tjestenine i umaka za tjestenine u kontinentalnoj Europi, pekarskih proizvoda u Italiji i hrskavog kruha u Skandinaviji. Nakon natjecanja Barilla će objaviti recepte svih natjecatelja tako da zaljubljenici u tjesteninu mogu isprobati kako pobjedničke, tako i one recepte kojima je za dlaku izbjegla titula najboljeg. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter