Marina Berlusconi neće naslijediti oca u politici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstarija kći Silvija Berlusconija Marina je u utorak odbacila sve učestalija nagađanja da će zamijeniti svog oca na čelu talijanskog desnog centra nakon što je on osuđen za poreznu prijevaru.

"Moram ponoviti, kategorički, da nikada nisam razmatrala ulazak u politiku", rekla je u izjavi 47-godišnja poslovna žena.

Ona je u svom priopćenju navela da se nada da će ovu njezinu zadnju izjavu uzeti na znanje i oni "koji joj nastavljaju pripisivati namjeru koju nikada nije imala, niti ima".

Presuda izrečena Berlusconiju početkom kolovoza znači da bi medijski mogul mogao godinu dana provesti u kućnom pritvoru a na jesen će vjerojatno biti izbačen iz senata i neće se moći kandidirati na izborima.

Sve je to osnažilo ideje da bi Marina mogla u najmanju ruku postati čelnica njegove stranke Narod slobode (PdL), unatoč tome što je dosad odbijala ući u politiku.

Po tome scenariju, Berlusconi bi kao osnivač stranke i dalje bio najutjecajnija osoba, a Marina bi bila javno eksponiranija. To nagađanje potkrepljuje činjenica da PdL postoji samo zbog Berlusconija i potpuno ovisi o njegovu novcu i vodstvu.

Prema časopisu Forbes jedna od najutjecajnijih žena na svijetu, Marina je čelnica Fininvesta, koncerna koji kontrolira televizijski kanal Mediaset, izdavačku kuću Mondadori i nogometni klub Milan. Veliki vlasnički udio ima i u tvrtki za nekretnine Mediolanum.

Ljudi s kojima radi opisuju je kao oštru i zahtjevnu šeficu, a Fedele Confalonieri, dugogodišnji prijatelj njezina oca i direktor Mediaseta, jednom je njezin odlučan poslovni duh usporedio s pneumatskom bušilicom.

Četverostruki premijer Berlusconi uključio je svoju kći u poslovne krugove kada je bila u 20-tim godinama života. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter