Marin Rendić preuzeo prestižni zagrebački restoran Bistro Apetit

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Marin Rendić, poznato ime u istarskim i hrvatskim gastronomskim krugovima, i donedavno dugogodišnji vlasnik novigradskog restorana Pepenero, ovih je dana prešao na novu adresu. Rendić je sada glavni chef i vlasnik nekada vrlo popularnog okupljališta zagrebačke poslovne scene, restorana Bistro Apetit u Jurjevskoj ulici kojeg je do nedavno vodila Agrokorova marketinška agencija Unex.

Na službenom otvorenju koje se održalo prošlog tjedna, okupile su se brojne poznate osobe iz društvenog života kako bi Rendiću pružile podršku na novom poslovnom putu. Rendić, koji planira Apetitu vratiti staru slavu, najavio je da će se u pripremi hrane voditi čistim okusima, izvlačeći maksimum iz namirnica isključivo domaćeg podrijetla, a u tome će mu pomoći tim koji broji 18 ljudi.

Prije nego što je prije gotovo deset godina otvorio Pepenero u Novigradu, Rendić je svoja kulinarska umijeća usavršavao u Nomi u Kopenhagenu, u španjolskom Arzaku u San Sebastianu, a pripremanje slastica usavršio je kod Lorette Fanella u Enotecha Pinchiorri u Firenci. (G.I.)


Podijeli: Facebook Twiter