Marin Grgeta na čelu novog županijskog odjela

Marin Grgeta bio vijećnik županijske Skupštine u prošlom sazivu (M. MIJOŠEK)
Marin Grgeta bio vijećnik županijske Skupštine u prošlom sazivu (M. MIJOŠEK)

Zbog racionalizacije troškova, ali i preklapanja poslova došlo je do spajanja sada već bivšeg županijskog Upravnog odjela za lokalnu i područnu samoupravu i Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju. Na čelu novog odjela čiji je puni naziv Upravni odjel za decentralizaciju, lokalnu područnu(regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju od jučer se nalazi Marin Grgeta koji je rješenjem župana imenovan vršiteljem dužnosti pročelnika.

Grgeta je prije odlaska u Županiju više od četiri godine bio pročelnik jedinstvenog upravnog odjela u Općini Vrsar, a u prošlom sazivu bio je i IDS-ov županijski vijećnik. Dosadašnje pročelnice sada spojenih odjela Desa Sarvan i Grozdana Lovrečić, iako smijenjene s dužnosti, ostaju raditi u sklopu novog odjela, a Grgeta će biti vršitelj dužnosti sve dok se objavi natječaj za pročelnika na koji će se vrlo vjerojatno javiti. Zasad mu je ured u sjedištu Županije u Flanatičkoj ulici, no uskoro seli u zgradu Admiraliteta na pulskoj Rivi gdje je i sjedište novog odjela.

Grgeta veli da je još krajem kolovoza na osnovu Sporazuma između Istarske županije i Općine Vrsar prešao u kabinet župana gdje je bio viši savjetnik za društvene djelatnosti. No tu je funkciju obnašao nepunih mjesec dana jer s prvim listopadom postaje v.d. pročelnika. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter