Marin Cilic u finalu Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Cilic prvi je finalist 22. izdanja "Croatia Opena"! U sudaru najboljeg hrvatskog i talijanskog tenisaca na ATP ljestvici, Cilic je svladao 24-godišnjeg Fabija Fogninija sa 6:2, 6:2 poslije jednog sata i 13 minuta igre.

Izborio je Cilic drugi finale sezone i jubilarni deseti u karijeri, u kojem može dohvatiti šestu krunu, prvu na zemlji i prvu poslije 17 mjeseci i Zagreba lani te postati drugi domaci pobjednik Umaga! Goran Prpic slavio je protiv Gorana Ivaniševica u hrvatskom finalu na premijernom izdanju 1990. godine.

Prije dvije godine Cilic je u Monte Carlu osvojio samo dva gema protiv Fogninija, sad je imao slatku osvetu, zatvorivši Talijanu vrata prvog ATP finala u karijeri. Fognini sad ima omjer 0-6 u polufinalima (0-2 u Umagu).

U finalu, u kojem ce pobjedniku pripasti 250 ATP bodova i 72.600 eura, a poraženom 150 bodova i 38.200 eura, Cilic ce se sastati s drugim nositeljem Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, koji je u polufinalu pobijedio Španjolca Juana Carlosa Ferrera, branitelja naslova.

Cilic s Dolgopolovim još nije igrao.


Podijeli: Facebook Twiter