Marin Čilić u drugom kolu Rima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Rimu. On je u susetu prvog kola sa 6:4, 6:2 svladao Kazahstanca Andreja Golubjeva nakon sat i 14 minuta igre.

Čilić je protiv 195. igrača svijeta prekinuo niz od tri uzastopna poraza i ostvario prvu pobjedu na "Touru" nakon gotovo mjesec dana i slavlja protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona u 2. kolu Monte Carla.

Naš je igrač odlično krenuo u dvoboj, oduzeo servis Golubjevu već u prvom gemu, te je tu prednost održao do kraja prvog seta. Kod vodstva 4:2 imao je priliku za drugi break, ali nije ju iskoristio, a potom je kod vodstva 5:4 morao spašavati 15-40. No, upravo tada Čilić je zaredao s četiri odlična servisa i priveo set kraju. Drugi je set započeo kao i prvi, Čilić je odmah oduzeo servis Golubjevu, a kod vodstva 2-0 napravio je još jedan break kojim je praktički riješio susret.

U drugom kolu Rima Čilić će igrati protiv Južnoafrikanca Andersona kojega je svladao sva tri puta u dosadašnjim međusobnim susretima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter