Marin Čilić u 2. kolu Bercya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Čilić plasirao se u 2. kolo posljednjeg ovogodišnjeg ATP turnira, koji se igra u pariškoj dvorani Bercy, nakon što je sa 5:7, 6:1, 6:4 za sat i 41 minutu pobijedio kvalifikanta Nizozemca Igora Sijslinga.

Bio je to povratnički meč Marina Čilića nakon četiri mjeseca stanke zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli. Čilić je posljednji dvoboj odigrao 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola Francuzu Kennyju De Schepperu.

Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak. Međunarodni teniski savez (ITF) Čilića je kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

Duga pauza ipak je ostavila traga na igri Marina Čilića koji je u prvom setu imao 11 neprisiljenih pogrešaka, a kada je u 11 gemu izgubio svoj servis Sijsling je lako 7:5 za 34 minute igre dobio prvi set.

U drugom setu Marin se potpuno priviknuo na podlogu i u drugom i šestom gemu oduzima set protivniku i dobiva set sa uvjerljivih 6-1.

U trećem, odlučujućem setu, svaki je igrač držao svoj servis do sedmog gema kojeg Čilić dobiva na servis protivnika a nakon toga dobiva svoj servis gem i treći set sa 6:4.

Bio je to drugi meč Čilića i Sijsling, koji je trenutačno 70. igrač na ATP ljestvici, a dosada su se susreli u Memphisu ove godine, kada je Čilić dobio u tie-breaku" trećeg seta.

Protivnik Čilića u drugom kolu Bercya bit će četvrti nositelj Argentinac Juan Martin Del Potro. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter