Marin Cilic 22., Petra Martic 49. na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic, koji je u nedjelju izgubio finale turnira u Münchenu, na najnovijoj ATP ljestvici napredovao je dva mjesta i sada je 22. igrac svijeta.

Ivo Karlovic je popravio prošlotjednu poziciju za jedno mjesto i sada je 60., a Ivan Dodig je kao i prošli tjedan na 74. mjestu. Antonio Veic je napredovao sedam mjesta te je sada 120. tenisac svijeta, što mu je najbolji ranking u karijeri. Prvi je i dalje srpski tenisac Novak ?okovic, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treci je Švicarac Roger Federer.

Najbolja hrvatska teniscica Petra Martic je na najnovijoj WTA ljestvici, nakon prošlotjednog ispadanja u cetvrtfinalu turnira u Budimpešti, napredovala dva mjesta i trenutno je 49.

Mirjana Lucic je 112., dok je Ajla Tomljanovic napredovala šest mjesta i sada je 190. tenisacica svijeta. Ani Mijacika se popela s 233. na 230. poziciju, a Tereza Mrdeža sa 236. na 235.

Kod vodecih je došlo do jedne promjene. Naime, Poljakinja Agnieszka Radwanska je s treceg mjesta istisnula Cehinju Petru Kvitovu. Prva je i dalje Bjeloruskinja Victoria Azarenka, a druga Ruskinja Marija Šarapova. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter