Marimbistica Midori Ichikava u Umagu

Midori Ichikava na marimbi (Arhiva POU)
Midori Ichikava na marimbi (Arhiva POU)

U Umagu je danas gostovala svjetski poznata marimbistica Midori Ichikava iz Japana. S njom su u atriju Pučkog otvorenog učilišta nastupili naša poznata pijanistica Mia Elezović i čelist Johannes Nauber iz kilnske filharmonije.

Klasični koncerti na otvorenom u prijepodnevnom terminu ovogodišnja je novost koju je Učilište uvelo u sklopu svog projekta "Umago classica", čime se tu vrstu glazbe želi dovesti među slušatelje. Atrij POU-a, koji se nalazi u centru grada pored najfrekventnijih kafića, Gradske knjižnice i Turističke zajednice, pokazao se kao odlično mjesto za to.

Japanka je prvi put u Hrvatskoj nastupila početkom ove godine a vratila se, očarana ljepotama hrvatske obale. Otkako je Ichikawa diplomirala na prestižnoj japanskoj glazbenoj akademiji Musashino u Tokiju, nastupala je na brojnim značajnim koncertima, uključujući i National Marimba Festival u Japanu.

Osim što je aktivna kao jedna od najboljih marimbistica u svojoj zemlji, otvorila je i školu marimbe "Midori Ichikawa Music Studio" u gradu Tokorozawai. Njena škola najveća je te vrste u svijetu.

Ovaj u Umagu bio je njen prvi koncert na turneji koju u nešto izmijenjenom sastavu nastavlja već sutra u Rovinju, a zatim će u Novi Vinodolski, Poreč i Dalmaciju. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter