Marilyn bila sigurna da će se udati za Kennedyja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka glumica Marilyn Monroe bila je toliko zaljubljena u bivšeg američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja da je telefonirala njegovoj supruzi Jackie i rekla joj da će se udati za njega, po knjizi koju je u utorak objavio američki novinar Christopher Andersen.

Prva dama je hladnokrvno odgovorila da je dobrodošla u Bijelu kuću, po toj knjizi u kojoj se opisuje posljednja godina života jednog od najslavnijih parova 20. stoljeća.

"Izvrsno (...) Selim se, a vi ćete rješavati sve probleme", uzvratila je navodno Jackie Kennedy. U knjizi se usto kaže da je prva dama rekla suprugu (kojeg su svi zvali Jack) da će u slučaju nuklearnog napada s djecom ostati uz njega u Washingtonu. Govori se i o smrti njihova djeteta Patricka te o brojnim preljubima američkog predsjednika.

U knjizi koja nosi naslov "These Few Precious Days. The Final Year of Jack with Jackie" ("Tih nekoliko lijepih dana. Posljednja godina Jacka i Jackie") autor želi doznati jesu li se JFK, koji je tada imao 46 godina, i njegova supruga Jackie kojoj su bile 33, doista voljeli.

Po njegovoj analizi, koja se završava predsjednikovim ubojstvom u Dallasu u studenom 1963., jedina ljubavnica zbog koje je Jackie bila zabrinuta bila je Marilyn.

Prva dama, koja je znala za muževu nevjeru, nije se osjećala ugrožena zbog glumice, ali se bojala da zbog skandala ne ispadne smiješna u očima javnosti, smatra autor.

No, po riječima bliskih suradnika JFK-a u Bijeloj kući, predsjednik nikada nije smatrao da je Marilyn ravna njegovoj supruzi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter