Mariju Iveljicu 2 godine za otmicu djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhovni je sud odbio žalbu Marija Iveljica (21) iz svetog Ivana Zeline i potvrdio mu presudu kojom je na pulskom Županijskom sudu zbog otmice bivše djevojke Tine S. u ožujku 2010., osuden na dvije godine zatvora. Pravomocan je to epilog otmice koja je umalo završila smrcu Iveljica i otete djevojke jer su u Matuljima doživjeli tešku prometnu nesrecu.

Iveljic je 8. ožujka 2010. oko 23.30 sati ušao u stan bivše djevojke Tine S. u naselju Škokovica i skrio se pod krevet. Namjeravao ju je uvjeriti da mu se vrati. Naime, djevojka je s njim godinu dana ranije prekinula ljubavnu vezu te se zbog njegovih prijetnji i ispada preselila iz Dugog Sela u Pulu.

Djevojka je ušavši u stan osjetila neciju prisutnost, a kad je pogledala pod krevet vidjela je Iveljica. Tina S. je potom zaprijetila da ce poceti vikati i zvati policiju, ali joj je ovaj rekao da ima pištolj, da ce ubiti svakoga tko dode, pa i sebe, i da ce ih raznijeti bombom. Inzistirao je da ostane u njezinom stanu do jutra, što mu je ona u strahu odobrila. Ujutro je, pak, uzeo kljuceve njezinog Pola bjelovarskih oznaka te ju je gurao do auta i posjeo na suvozacko mjesto.

Krenuli su prema Rijeci, a putem joj je Iveljic prijetio i govorio da ce prodati njezin auto. Njegova suluda i prebrza vožnja privukla je pažnju prometnih policajaca kod Buzeta pa su postavljena dva punkta ne bi li ga se zaustavilo. No, Iveljic se nije zaustavio te je brzinom od 150 kilometara na sat vozio kroz tunel Ucku. Ludom vožnjom bili su ugroženi vozaci iz oba smjera pa je alarmirana i opatijska prometna policija.

Suludu vožnju Iveljic je okoncao u Matuljima gdje se Polom silovito zabio u kamion, za cijim je volanom sjedio Željko F. (30) iz Kršana. Polo se od silovitog udara doslovce raspao i pravo je cudo što su Iveljic i Tina S. spasili živu glavu. Iveljic je u nesreci vrlo teško ozlijeden i cak je bio u životnoj opasnosti, a u razgovoru s djevojkom koja je zadobila nešto lakše ozljede policija je došla do saznanja da je bila žrtva otmice. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter