Marijo Vujica kandidat za gradonačelnika Pule

Marijo Vujica (M. MIJOŠEK)
Marijo Vujica (M. MIJOŠEK)

Baš kao i tijekom proteklih izbora, i na ove će se u izbornu utrku uključiti Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević čiji će nositelj, ujedno i kandidat za gradonačelnika biti Marijo Vujica. Kako je rekao na današnjem predstavljanju liste i programskih ciljeva, na izbore će izaći samostalno, a cilj im je da ih glasači prepoznaju i budu njihov izbor na političkoj desnici.

- Problem je što su pravaši i na zadnjim izborima bili podijeljeni pa smo na izbore izašli u dva bloka: Mi smo dobili 400 glasova, oni 200, a sve stranke desnice zajedno oko dvije tisuće. Želja nam je da pređemo brojku od tisuću, što bi bio izborni prag, i da privučemo glasove onih glasača koji svoj glas žele dati desnici, rekao je Vujica.

Najavio je da će kroz par dana predstaviti i kandidate za zamjenike, dok je program istovjetan onome kojeg su i dosad predstavljali. Spomenuo je tako četiri glavna kriterija rada, a to su transparentnost i odgovornost kao obrazac političkog ponašanja, te donošenje racionalnih i efikasnih odluka.

- Glavna okosnica programa je da Pula još više uložiti u turizam i to u razvoj kulturnog turizma. Pritom mislim na stavljanje u funkciju fortifikacija, Kaštela i tunela, koji su atrakcija u svjetskim razmjerima, a što bi, uz postojeću antičku baštinu doprinijelo još više razvoju kulturnog turizma. Osim toga Pula bi mogla postati centar nautičkog turizma, a potencija za razvoj novih vezova ima u luci, trebalo bi je biciklističkih stazama duž obale spojiti sa svim ostalim gradovima, čime bi se produžila turistička sezona i stvorili preduvjeti za dodatne turističke dolaske i noćenja. I u konačnici, trebalo bi uložiti u industrijsku zonu koja je gotovo bez industrije i time potaknuti sektor malih i srednjih poduzetnika, a ne samo trgovinu i komercijalni sektor, naglasio je Vujica.

Iako, kako je rekao, imaju 22 člana stranke, fokus im je na političkim simpatizerima i stoga pozivaju sve građane da izađu na izbore u gradu Puli. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter