Marijanu Armanu dva priznanja u Veroni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon objave rezultata natjecateljskog dijela medunarodnog sajma Vinitaly 2010 što se održava u Veroni, znani vižinadski vinar Marijan Arman ima razloga za zadovoljstvo.

Dva vina iz njegovog podruma, chardonnay Zlatna vala i istarska malvazija, odlikovana su Velikim priznanjem (Gran menzione) u kategoriji mirnih bijelih vina iz berbe 2009., svrstavši se uz bok još 150-ak vrhunskih vina razlicitih sorti iz svih krajeva svijeta, pretežno iz Italije i drugih europskih zemalja.

Isto priznanje Arman je lani osvojio za chardonnay Zlatna vala iz 2008. pa ponavljanje rezultata smatra potvrdom kontinuiteta i kvalitete.

Istice i da ga posebno raduje ulazak istarske malvazije u elitno vinsko društvo - ona je, istice Arman, ove godine prvi put dobila priznanje ovakvog ranga na nekom medunarodnom natjecanju takve velicine i znacaja.

Ove je godine u sklopu sajma Vinitaly ocijenjeno više od 3.800 uzoraka vina. Natjecateljski dio prethodi izložbi koja ce poceti sutra i trajati do 12. travnja te prema procjenama organizatora okupiti više od cetiri tisuce izlagaca.

Vinska kuca Marijana Armana nalazi se nedaleko od Poreca, u selu Narduci kraj Vižinade. Prvi vinogradi podignuti su još 1880., a suvremena proizvodnja kvalitetnog vina pocela je 1990-ih.


Podijeli: Facebook Twiter