Marijana Liović svjetska prvakinja u kombinaciji

NOVI SVIJETSKI NASLOV U KOLEKCIJI - Marijana Liović, Istra Poreč
NOVI SVIJETSKI NASLOV U KOLEKCIJI - Marijana Liović, Istra Poreč

Kao šlag na tortu odličnog nastupa kuglačice porečke Istre Marijane Liović na u poljskom Lesznu održanom četvrtom pojedinačnom Svjetskom prvenstvu stigao je njen veliki uspjeh, osvojen naslov svjetske prvakinje u kombinaciji (zbroj najboljih rezultata u pojedinačnom natjecanju i sprintu). Liović ne samo da se okitila zlatom već je sa 867 čunjeva (641+226) postavila novi svjetski rekord u toj disciplini nadmašivši dosadašnju rekorderku, Željku Orehovec (Podravka, Koprivnica) koja je do sada najbolji svjetski rezultat (847) držala od SP-a iz Banja Luke 2008.

Zanimljivo je da je sa 641 čunjem u pojedinačnom natjecanju i sa 226 u sprintu Marijana u obje discipline ostvarila i najbolje rezultate na SP-u. Marijana je za točno 20 čunjeva iza sebe ostavila svjetsku viceprvakinju, Njemicu Corinnu Kastner kojoj se tako na najbolji način osvetila za poraz u četvrtfinalu pojedinačnog natjecanja. Brončano odličje u kombinaciji, sa 835 oborenih "drva", osvojila je pak Slovenka Barbara Fidel, svjetska prvakinja u ovoj disciplini iz Skoplja 2006. godine.

Zlato u kombinaciji druga je kolajna za Liović na ovom SP-u na kojem je zajedno sa Matkom Bulkom (Konikom, Osijek) osvojila i broncu u mješovitim parovima, te je time Funtanjanka iz redova porečkog kluba pojedinačno postala najuspješnija kuglačica prema vrijednosti osvojenih medalja na smotri u Lesznu.

U poretku nacija, u konkurenciji 15 zemalja Hrvatska je u Lesznu zauzela odlično drugo mjesto, iza najbolje Srbije, a ispred Mađarske. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter