Marijan Ćorić u Parmi: Ostvario mi se san

Lopta u sigurnim rukama - Marijan Ćorić (M. ANGELINI/arhiva)
Lopta u sigurnim rukama - Marijan Ćorić (M. ANGELINI/arhiva)

S 18 godina na plećima, Marijan Ćorić živi svoj san. Za talentiranog juniorskog golmana Istre 1961 ovoga je ljeta zanimanje pokazao talijanski prvoligaš Parma.

Da sve to nisu bile prazne priče potvrdio je i službeni poziv da Ćorić dođe na "čizmu" i na licu mjesta pokaže što zna. Vodnjanac se nije uplašio ukazane prilike, štoviše, zgrabio ju je objema rukama i to što je pokazao tijekom probe bilo je dovoljno čelnim ljudima Parme da mu ponude da im se pridruži.

Na "Drosini" mu nisu pravili probleme i tako je Ćorić već nešto više od dva mjeseca stanovnik Parme, zasad još kao posuđeni igrač Istre 1961, s tim da talijanski prvoligaš ima pravo prvenstva prilikom eventualnog otkupa njegovog ugovora od Puljana. Čim je Ćorić i službeno postao član Parme, odmah je osvanuo u zapisniku prvoligaške utakmice.

Međutim, nije to bio ogled Parmine "primavere" za koju bi on trebao braniti ove sezone, Ćorićevo ime pojavilo se u zapisniku utakmice osmoga kola Serie A između Verone i Parme u kojem je s brojem 43 obnašao ulogu trećeg golmana.

- Tek sam tijekom prošlog tjedna registriran. Čekao sam malo duže da se riješe papiri, neke sitnice nisu bile u redu, sad je sve to sređeno, registriran sam i u nedjelju sam prvi put bio u zapisniku, pun dojmova javio se Ćorić.

- Iskreno, cijela ova priča mi je još pomalo čudna. Kad sam bio još dijete neke od sadašnjih suigrača gledao sam na televiziji kako igraju i nisam mogao ni sanjati da ću za par godina trenirati s njima. Moram priznati da su prvi dojmovi nakon što sam ovdje već dva mjeseca stvarno odlični.

Nije meni ni u Puli bilo loše, daleko od toga, ali ovo je ipak nešto drugo. Zahvalan sam Upravi Istre 1961 što mi je izašla u susret, pustila me na posudbu i omogućila mi da ovo probam, istaknuo je Ćorić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter