Marijan Ban: Pjesme mi same dolaze...

Marijan Ban
Marijan Ban

U nedjelju u 21 sat na dječjem igralištu u Fažani besplatan koncert održat će Marijan Ban i Diktatori, a događaj organizira Općina Fažana. Marijan Ban poznat je kao bivši vođa iznimno popularnog splitskog sastava Daleka obala koji je iza sebe ostavio hitove kao što su "Tonka", "Morska vila", "80-e", "Od mora do mora", "Ona zbori", "Četrnaest palmi" i druge, a nama je ispričao što sprema u Fažani i koje su mu najdraže pjesme.

- Što se može očekivati na koncertu u Fažani?

- Bit će to klasici Daleke obale. Ja i moj bend smo sedam i pol godina skupa. Bit će tu romantike vezane za more, žene i brodove, pjesme o lijepoj strani života, minijature iz života…

- Na vašoj web stranici u rubrici "Šta ima novo" piše "Nema ništa novoga, sve je po starom, i volija bi da tako ostane."

- To je istina. To sam napisao i stvarno ne bi volija da mi se išta promini…

- Znači, sada ste sretni?

- Da, već duže vrimena. Dica zdrava, žena… Imam odličan bend, guštam… Sve je dobro, normalno, ljudski. Uživam u malim stvarima. Sad uživam u espressu.

- Znam da je malo teško odabrati, ali koja Vam je pjesma Daleke obale najdraža, u kojoj posebno uživate kad je pjevate?

- Ne bih to mogao odvojiti. Može to glupo zvučati, ali u svakoj pjesmi znam o čemu pjevam i svaka me podsjeća na neki trenutak iz mog života tako da dok pivam imam sliku događaja o kojem pivam.. Nisam nikad stvarao pjesme, nego bi mi one same došle. Da idem raditi zanatski, onda bih ih mogao štampati, dvije, tri dnevno, ali to mi se ne da, to nije moj stil. Onda ne bih uživao u glazbi. (Mladen RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter