Marijan Ban i Diktatori oduševili u Fažani


Poznati splitski glazbenik Marijan Ban i grupa Diktatori nastupili su sinoć u Fažani na dječjem igralištu i oduševili publiku koja se tu sjatila. Pred tri tisuće ljudi napravili su odličnu atmosferu, nižući stare i dobro znane hitove Daleke obale, benda kojeg je Ban predvodio i s kojim je postao slavan u Hrvatskoj, ali i u bivšoj državi, a čiji tekstovi govore o moru, brodovima i dakako ljubavima, često kroz imena djevojaka kao što je "Tonka".

Takve pjesme bile su prigodne i za ovakav koncert u malom i lijepom primorskom mjestu kao što je Fažana. U skoro dva i pol sata Ban i prijatelji izveli su pjesme kao što "Morska vila", "14 palmi", "Od mora do mora", "Ruzinavi brod" i mnoge druge. Osim što je Ban brojnu publiku oduševio pjesmama te se pokazao kao vrstan glazbenik, pokazao se i kao duhovit frontman, zabavljajući posjetitelje dosjetkama i ispričavši kako su neke od pjesama nastale. Kao predgrupa nastupio je Whisky train iz Fažane koji je publiku počastio obradama.

Ovo je bio treći koncert na ovom igralištu i bio je to poklon Općine Fažana. Do sada su na ovom prostoru koncerte već održali popularni bendovi Crvena jabuka i Hladno pivo. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter