Marija Smolica nova ravnateljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potvrdom i rješenjem rovinjskog vijeca, sljedece cetiri godine ravnateljica Zavicajnog muzeja grada Rovinja bit ce profesorica Marija Smolica. Dosad muzejska pedagoginja, bibliotekarica i voditeljica edukacijske djelatnosti, u rovinjskom je muzeju zaposlena od 1993., a dvije godine (1995. i 1996.) obnašala je i dužnost v.d. ravnatelja.

- Do kraja godine muzej ce djelovati po zacrtanom planu. Ljeto je, standardno, u znaku likovnih dogadaja - likovne kolonije i Grisije, na kojima, uz renomirane, stare i poznate, ove godine ocekujemo i veliki broj mladih umjetnika. Ove je sezone iznimno atraktivan i sezonski R.A.P (Rovinjski art program) koji se odvija u crkvici svetog Tome, veli Smolica.

Pocetkom rujna muzej ce širom otvoriti vrata ucenicima. - Cilj nam je mladima otvoriti muzej i predstaviti ga kao kulturni dnevni boravak. Mladima ce se omoguciti razgledavanje cuvaonica i depoa, odlazak na teren i nalazišta, obilazak laboratorija u kojem se predmeti ciste, ureduju, katalogiziraju i arhiviraju te razgledavanje izložbenih prostorija s eksponatima, kaže Smolica.

Dodaje da je pred Rovinjcima i otvorenje izložbe posvecene bolnici "Dr. Martin Horvat". Na kraju godine dogodit ce se i jedna novina, a to je okupljanje i predstavljanje donatora.

- Želim da muzej uistinu prodiše zavicajnošcu, odnosno da kada posjetilac iz njega izade, upozna našu baštinu, folklor, kulturu i povijest, rekla je nova ravnateljica.


Podijeli: Facebook Twiter