Marija Pogorilic nagradena za haiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marija Pogorilic iz Rovinjskog Sela dobila je drugu nagradu na 7. kloštranskim haiku susretima u Kloštar Ivanicu. Ova autorica nagradena je za uratke naslovljene "Portret na zidu", "Naculio uši" i "Pas u okviru".

Dubravko Korbus, predsjednik ocjenjivackog suda, za rad Marije Pogorilic kazao je "ovo je jedan vrlo lijep haiku u slici koja je i sama u neku ruku haiku. Slika jest naslikana i dovršena, ali još uvijek otvara neka pitanja na koja treba odgovoriti.

Ona sama neživa je, ali u njoj postoji nešto što je itekako živo – barem u našoj mašti u trenucima kada je gledamo. Izvrsno uocen detalj psa koji je naculio uši izaziva našu radoznalost. Upozorava da se nešto dogada. Tjera nas da još pozornije pogledamo sliku i još više se uživimo u nju kako bi pokušali dokuciti što je to slikar ulovio i pokušao nam prenijeti".

Njezin je uradak uvršten u zbornik radova sa susreta, a od autora iz Istre tu su još uvršteni i Malvina i Majda Mileta (Nedešcina), Sonja Buljevic (Buje), Dejan Pavlinovic (Pula), Nevenka Erman i Marija Maretic (Žminj) te Daniel Mohorovic (Labin). U kategoriji ucenika osnovnih škola zastupljeni su i ucenici osnovne škole iz Oprtlja pod vodstvom mentorice Sanje Petrov.


Podijeli: Facebook Twiter