Marija Omaljev: Za 10 godina vidim se u Los Angelesu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Televizijska, kazališna i filmska glumica Marija Omaljev Grbić rođena je u Novom Sadu, u Vojvodini, 5. prosinca 1982. S deset godina napustila je s užom obitelji rodni grad i doselila u Rovinj, gdje joj roditelji i danas žive. Tu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a u Zagrebu je studirala novinarstvo na Hrvatskim studijima. Na drugoj godini otišla je u Sarajevo i na Akademiji scenskih umjetnosti upisala studij glume.

Televizijski gledatelji Mariju Omaljev, upoznali su kao jednu od zvijezda sapunica "Zakon ljubavi" i "Dolina sunca", a danas je gledaju na dva TV kanala - u kultnom serijalu "Lud, zbunjen, normalan" te u "Ruži vjetrova". Po svemu sudeći ova je plavooka i plavokosa glumica itekako angažirana.

- Gluma je oduvijek bila moja prva ljubav, a novinarstvo alternativa. Danas, pak, ni ne mogu zamisliti da sam išta drugo. Što se tiče novinarskih voda, na te dvije godine fakulteta itekako sam zahvalna. Iako sam završila dvije godine novinarstva nisam bila mirna i htjela sam još nešto. Upravo na to "nešto" ponukali su me prijatelji koji su me nagovarali da se okušam i u glumi. Eto, spakirala sam se i jednog lijepog jutra iz Rovinja otputovala u Sarajevo. Cilj je bio Akademija i prijemni ispit.

- Prijemni ispit položili ste iz??

- Iz prve. Hvala na pitanju.

- No, osim diplome u Sarajevu ste dobili (pronašli) i ljubav!

- Tako je. U početku sam ljubavnim naletima zavođenja svog budućeg supruga odolijevala, da bi s vremenom, kada je planula ljubav, svom prezimenu dodala i Grbić.

- S obzirom da ste oboje glumci kako brak funkcionira?

- Odlično. Naime, bračno-glumački par i nije neobičan.

- Kakav je život u paru dvoje afirmiranih glumaca?

- Ma, znate u običnom, svakodnevnom životu i mi smo najobičnji ljudi, a gluma je posao kao i svaki drugi osim što je više izloženiji sudu javnosti. Osim toga, s Mirajom volim raditi jer je dobar partner, odličan glumac i iskusan kolega.

- Kako se opuštate? Ili što radite, kad ne radite?

- Prije nekoliko godina otkrila sam kickboxing, i sada barem tri puta tjedno odmjerim snagu s fokuserima ili vrećom. Volim i slikati a nerijetko napravom izlet i u kiparstvo. Osim toga obožavam i fotografirati, putovati..

- Gdje se vidite za deset, odnosno trideset godina?

- Za deset u Los Angelesu, a za trideset definitivno u Istri, rekla nam je za kraj Marija Omaljev, glumica s najljepšim očima. (Razgovarala Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter