Marija Bistrica: 20. hodočašće vojske i policije

Hodočašće u Mariji Bistrici (B. KONJEVIĆ/CROPIX)
Hodočašće u Mariji Bistrici (B. KONJEVIĆ/CROPIX)

U najvećem hrvatskom marijanskome svetištu u Mariji Bistrici danas je održano jubilarno 20. hodočašće Hrvatske vojske i policije, kojima su se pridružili i hrvatski branitelji.

"Ovo hodočašće vrlo je važno jer naši vojnici i policajci dolaze crpiti moralnu snagu u ovo svetište", izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović po završetku jubilarnog 20. hodočašća Hrvatske vojske i policije u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici. Ministar je nakratko razgovarao s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj, nadbiskupom Alessandrom D ' Erricom koji je, kako je novinarima izjavio ministar obrane Kotromanović, uputio pozdrave predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.

Misu u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predvodio je apostolski nuncij Alessandro D' Errico, a propovijed mise vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac, koji je vjernicima poručio da se ne boje budućnosti, nego se oslone na izdržljivu povijest svoje domovine i na vjeru, poput Marije.

Uz više od pet tisuća pripadnika Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, hodočašću su nazočni i ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenik ministra policije Evelin Tonković, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, načelnik Glavnog stožera HV-a general Drago Lovrić, pripadnici vojske BiH predvođeni vojnim biskupom Tomom Vukšićem, američki vojni biskup Timothy Broglio, direktor Međunarodnog vojnog hodočašća Blaise Rebotier, francuski vojni biskup Luc Ravel  i poljski vojni biskup Jozef Guzdek. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter