Margetić optužio bivšeg srpskog ministra za korupciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Antikorupcijska liga Balkana optužila je u četvrtak u Beogradu bivšeg srbijanskog ministra gospodarstva i financija Mlađana Dinkića i protiv njega najavila kaznenu prijavu za zloporabe u privatizaciji mobilnog operatera Mobtel te pranje novca uz pomoć off shore tvrtki na Cipru.

Optužbe Antikorupcijske lige uslijedile su nakon što je savjetnik srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića Oliver Antić u četvrtak u medijima najavio da će biti otkrivena afera razmjera slučaja "Sanader" u Hrvatskoj.

U ime Antikorupcijske lige Balkana hrvatski novinar Domagoj Margetić na konferenciji za novinare u Beogradu optužio je Dinkića, ministra u nekoliko prethodnih srbijanskih vlada, da je odgovoran za zloporabe i korupciju u privatizaciji tvrtke Mobtel te za pranje novca na Cipru.

Domagoj Margetić i Darko Trifunović, predstavnici Antikorupcijske lige, optužili su Mlađana Dinkića za aferu i rekli da u objavljivanju podataka do kojih su došli imaju izravnu potporu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

U Srbiji od prošlog tjedna traje medijska afera u povodu sporne privatizacije Vršačkih vinograda u kojoj su optužbe razmjenjivali bivši ministar gospodarstva i financija Mlađan Dinkić i ured šefa države. Ministar privrede Saša Radulović tu je privatizaciju ocijenio skandaloznom, dok je srbijanska vlada naložila da se ponište svi privatizacijski akti vezani za Vršačke vinograde.

Ured predsjednika Nikolića priopćio je da napade na predsjednika Srbije vidi kao podizanje prašine onih koji su odgovorni za tešku situaciju u Srbiji, dok je vicepremijer Aleksandar Vučić upozorio da predsjednik Nikolić nema veze s privatizacijom Vršačkih vinograda te da su državna tijela na vrijeme reagirala i spriječila štetne posljedice po državu u toj privatizaciji.

Stranka Mlađana Dinkića Ujedinjeni regioni Srbije (URS) reagirala je u četvrtak popodne priopćenjem u kojem tvrdi da optužbe protiv njihovog predsjednika ugrožavaju ugled i investicijske projekte Srbije.

- Na današnjoj konferenciji za novinare Domagoja Margetića izrečena je gomila gluposti, proizvoljnih tumačenja i neistina. Apeliramo da državni organi urade svoj posao, navedeno je u priopćenju URS-a. Dinkićeva stranka najavljuje tužbu protiv Margetića zbog uvrede ugleda i časti te širenja panike u javnom životu Srbije. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter