Marfan: Radi se o medijskom reketu na koji nismo pristali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo nije prvi tekst koji, kada smo mi u pitanju, donosi javnosti neistine. Ako ne odgovorimo, pišu neistine, a odgovorimo li, naše odgovore izvrcu i cenzuriraju. Za sve to ima samo jedno objašnjenje. Radi se o medijskom reketu na koji nismo pristali, pa bi nas najvjerojatnije negativni tekstovi trebali urazumiti, kazala je direktorica tvrtke Rezidencija Skiper Ljubica Marfan na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvala da bi demantirala tekst objavljen u Glasu Istre u subotu.

U tom smo clanku prenijeli odgovor Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva da za golf teren Crveni Vrh ne postoji završno izvješce nadzornog inženjera, a bez kojeg se, prema Zakonu o gradnji, golf teren ne smije koristiti.

Ovu smo informaciju dobili prvo iz županijskog Odjela za prostorno uredenje i gradnju, gdje su istaknuli da se tek nakon dostave tog dokumenta, koji je svojevrsna uporabna dozvola, golf tereni mogu poceti koristiti. Potvrdu smo zatražili i od resornog ministarstva, gdje su nam u petak potvrdili da za golf teren Rezidencija Skiper nema izvješca jer ono još nije izgradeno.

"Gradevinska inspekcija je u nadzoru utvrdila da je izgradnja golf igrališta još u tijeku i da ne postoji završno izvješce nadzornog inženjera i nastavlja s nadzorom", stoji u prošlotjednom odgovoru glasnogovornice Ministarstva Kate Gojevic.

Istovremeno, objašnjenje smo zatražili i od direktorice Rezidencije Skiper, no Marfan se oglušila na naša pitanja i pozive. Umjesto toga, nakon objave clanka, Marfan post festum saziva konferenciju za novinare da bi Glas Istre optužila za "medijski reket" te novinarima predocuje potvrdu da je Rezidencija Skiper još 27. kolovoza dostavila završno izvješce za golf teren, kao i za pratece gradevine, kazavši da ovim dokumentom "demantira klevetu o nepostojanju legaliteta rada golf igrališta".

- Golf igralište ima legalitet i ne bi nam palo na um ugled predsjednika Mesica, koji je koncem prošlog mjeseca uvelicao svecanost otvorenja golf igrališta, kaljati na ovako mizeran nacin, kazala je Marfan.

Na upit novinara zašto prethodno nije pokazala izvješce te kako to da u Ministarstvu ne znaju da je ovaj dokument predan, Marfan je kazala da je njeno pravo ne odgovarati na upite, da je tako odlucila, a što se tice nadležnih organa, veli da možda pošta s izvješcem još nije stigla.

Iako potvrda o predanom završnom izvješcu od 27. kolovoza dokazuje da golf teren radi legalno, ono dokazuje još nešto: a to da je Rezidencija Skiper igralište Crveni Vrh bez papira koristila "samo" prvih mjesec dana! Naime, iako je službeno otvorenje bilo 29. kolovoza, prvi golferi poceli su ga koristiti vec od 1. kolovoza, a tijekom mjesec dana rada u ilegali najmanje je 500-tinjak golfera, ukljucujuci župana Ivana Jakovcica, igralo golf na terenu koji nije imao dozvolu za rad.


Podijeli: Facebook Twiter