Marfan: Nemamo blokiran racun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Do sada niti jedan dan nismo imali blokiran racun, sve svoje obaveze uredno ispunjavamo, a isto vrijedi i za isplatu placa. Stoga je izvještavanje pojedinih medija - da smo proglasili insolventnost te da prodajemo svoju imovinu - samo klevetanje", izjavila je Ljubica Marfan, direktorica Rezidencije Skiper, za izdanje slovenskog lista Finance od cetvrtka. Marfan, koja je ovih dana predala ostavku na mjesto direktorice, izjavu je dala vezano uz napise nekih stranih medija, tocnije austrijskog tjednika Format i slovenskog Poslovnog dnevnika, da je Rezidencija Skiper u velikim financijskim problemima. Ove smo informacije prenijeli i mi, a prethodno smo od direktorice zatražili pojašnjenja.

No, na sva naša pitanja koja se ticu financijske situacije u Skiperu, kao i policijske istrage koja je pokrenuta zbog tvrtke Vegrad, glavnog izvodaca radova i suvlasnika projekta "Kempinski", Marfan je odbila odgovoriti. Nije nam cak željela reci ni je li zaista dala ostavku, vec je angažirala odvjetnika Gorana Veljovica, koji inace zastupa Rezidenciju Skiper, kao i vecinu golf investitora u Istri. On nam je potvrdio da je direktorica predala ostavku i to zato što je posao oko projekta "Kempinski" zgotovljen te je dodao da ce konacna odluka o tome biti donijeta na skupštini ovog društva 15. listopada. Moguce je da Marfan na molbu tvrtke ostane na toj funkciji do kraja godine.

Dodao je i da se na našem upitu "radi" i da bismo odgovore trebali dobiti tijekom cetvrtka. Buduci da se to nije dogodilo, a Marfan i dalje odbija naše pozive, prenosimo izjave koje je dala slovenskom listu Finance. "Stvari su apsolutno prenapuhali neki slovenski mediji. Nitko nije pod ozbiljnom istragom", izjavila je Marfan na upit o policijskoj istrazi. Istice da se jedan od podizvodaca, a rijec je o Umag gradnji, zavadio s Vegradom zbog nekih spornih placanja.

"Da je Umag gradnja sigurna u svoja prava, istjerivala bi ih preko suda. Zbog cega se ta firma odlucila na prijavu USKOK-u, ne znam. Mogu medutim potvrditi što sam rekla i policiji - da smo s Vegradom još lani u studenom dogovorili da cemo placati obaveze svakog mjeseca, odmah po obavljenom poslu", veli Marfan.

O tome da se ne ispunjavaju obveze prema hrvatskim kooperantima vec smo izvještavali u travnju, kad nam se nekoliko tvrtki potužilo da Vegrad ne placa racune, a iz USKOK-a su rekli da je temeljem novinskih clanaka u Glasu Istre formiran spis koji su 14. svibnja ustupili Opcinskom državnom odvjetništvu u Bujama te da se ovim predmetom sada bavi policija. Iz Policijske uprave istarske u cetvrtak su nam potvrdili da umaška policija provodi izvide kaznenih djela u vezi s poslovanjem trgovackog društva Vegrad gradnja iz Zagreba. Dodaju da su 24. kolovoza o izvidima koji su dotad provedeni proslijedili izvještaj Opcinskom državnom odvjetništvu u Bujama. (M. JERIN)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter