Marenda za domace, atrakcija za turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mada smo vec zakoracili u rujan, u Puli ne manjka turista. Posebice je to vidljivo ponedjeljkom kada Pulu posjecuju brojne grupe turista koje borave u Istri. Ponude im, barem toga dana, ne manjka.

Tako su danas na Giardinima, u sklopu manifestacije »Istrafešt gastro 09« mogli kušati neke od specijaliteta istarske kuhinje koje su nudili renomirani pulski ugostitelji. Uz cašu vina, mogli su kao suvenir kuci ponijeti i bocicu maslinova ulja ili teglicu domaceg meda. Ipak, jucer su Korzom vecinom krstarili domaci koji su "skocili" po marendu. Manifestaciju, koja ce se održati i naredna dva ponedjeljka, organizira pulska Turisticka zajednica u suradnji s Udruženjem obrtnika, a inace se održava ponedjeljcima u predsezoni i posezoni, i to od 10 do 14 sati.

Na Forumu su pak istarski obrtnici turistima kao suvenire nudili autohtone rukotvorine - proizvode od lavande, rucno izraden unikatni nakit, predmete od modelirane žice, autohtona vina i rakije… Putujuci »Istrian hand made« sajam u Puli gostuje ponedjeljkom i utorkom, a održava se i u Fažani, Medulinu i Premanturi tijekom cijelog ljeta, s time da završava iduci utorak. Inace, ponedjeljkom se na Forumu održava od 10 do 23, a utorkom od 19 do 23 sata.

Cilj obje manifestacija jest obogatiti kulturnu ponudu grada u posezoni i predsezoni ali i ocuvanje te promocija istarskog identiteta kroz autohtona jela i proizvode.


Podijeli: Facebook Twiter