Mardešić, Barlian i Žužić u četvrtfinalu PH-a

Josip Žužić, Seget (Snimio Mijat GAVRAN)
Josip Žužić, Seget (Snimio Mijat GAVRAN)

Joško Mardešić (Istra Poreč), Petar Barlian (Pula), Josip Žužić (Seget, Umag), Goran Percan, Roland Marčelja (Vargon), Dinko Beaković (Marinići), Jure Maglić i Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) plasirali u nedjeljni četvrtfinale prvenstva Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično. Prvenstvo se održava u Poreču.

Istarski klubovi će u završnici imati čak tri predstavnika, jer su, pored Mardešića, nedolazak dvojice boćara iz Slavonije i Šibensko-kninske županije iskoristili mladi Barlian i iskusni Žužić te izborili četvrtfinale.

U četvrtfinale se probio i Rakljanin Percan koji igra za riječki Vargon i to s dvije pobjede u najtežoj skupini III. Percan je naime za prolaz prvo s puntom razlike pobijedio klupskog kolegu, reprezentativca Marčelju, a potom i aktualnog prvaka Europe s ovogodišnjeg prvenstva iz Pazina Antu Grančića iz Zrinjevca. Stoga su Marčelja i Grančić u međusobnom repasažu morali odlučiti o drugom putniku u četvrtfinale, a to je mjesto pobjedom nad europskim prvakom zauzeo donedavni dugogodišnji člana sad već ugaslog Trio Buzeta. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter