Marcu Dutrouxu odbijeno puštanje na uvjetnu slobodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Belgijski sud u ponedjeljak je odbio molbu za puštanje na uvjetnu slobodu ubojice djece Marca Dutrouxa s obrazloženjem da se ne može pustiti iz zatvora s elektronskom narukvicom jer nema izgleda za njegovo uklapanje u društvo.

Dutroux, star 56 godina, 2004. godine osuđen je ne kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva četiri i otmice i silovanja šest djevojčica devedesetih godina prošlog stoljeća. On se nalazi u zatvoru od uhićenja 1996. godine, a ove godine je ispunio uvjete za ranije puštanje na slobodu uz elektronsku narukvicu koja služi za nadzor njegova kretanja.

Sud je rekao da je razmatrao hoće li se Dutroux moći integrirati u društvo, hoće li počiniti nove zločine, hoće li pokušati kontaktirati žrtve i je li iskazao kajanje zbog njegovih žrtava.

Dutroux može novi zahtjev za puštanje s elektronskom narukvicom uputiti u veljači 2014. godine. Njegova bivša supruga i suučesnica u zločinu Michelle Martin puštena je iz zatvora prošlog srpnja i poslana u samostan nakon što je odslužila polovicu kazne. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter